Eu MollMunicipi

Albercutx, entre les platges més contaminades d’Espanya segons l’informe Banderes Negres

La regidora de medi ambient desmenteix aquesta informació

La Platja d’Albercutx del Port de Pollença és una de les platges a les quals han assignat la bandera negra segons el darrer informe de Banderes Negres 2021 presentat per Ecologistas en Acción, a través del qual s’estableix que la platja del Moll soporta episodis de contaminació d’origen fecal. Es tracta de l’últim informe Banderes Negres que repassa l’estat dels prop de 8.000 quilòmetres de costa de l’Estat durant els primers mesos de 2021.

Des d’aquest mitjà, ja havíem parlat diverses vegades sobre les queixes dels veïns de la zona per l’estat de les aigües. A més, segons ha indicat l’informe, s’ha constituït l’Associació per la Defensa del Port de Pollença com a resposta a la situació, qui ha denunciat que no es tracta de situacions puntuals sinó d’un problema permanent.

Més enllà d’això, el document exposa la insuficiència, no només a Pollença sinó en general en tot el país, de recursos per a la depuració d’aigües, així com unes infraestructures infradimensionades, antiquades i deteriorades. Per això, davant la problemàtica de la Platja d’Albercutx, proposen redisenyar les xarxes de clavegueram, construir tancs de tormenta i instal·lar nous emissaris i estacions de bombeig.

Unides Podem reacciona davant la mala imatge que això dóna del nostre municipi

El grup polític Podem Pollença ha expressat a través de les xarxes socials la seva opinió després de la publicació d’aquest informe amb un missatge d’indignació i reclam: “Insistim. Sortir a un diari estatal tenint 1 de les 2 platges de Balears amb el títol “més contaminades i degradades d’Espanya” ens hauria de fer caure la cara de vergonya a tots i totes. Insistim. Pla Director de Clavegueram. Insistim. Cartografiar tota la xarxa, detectar elements obsolets, detectar cases/urbanitzacions sense estar ben connectades al clavegueram. Insistim. INVERTIR en la salut de tothom i del medi ambient. Insistim. Començar a donar passes per complir el Conveni amb l’ABAQUA. A què esperam? 😞“.

La regidora de medi ambient disconforme amb aquesta informació

Maria Buades, regidora de medi ambient, ha explicat a Som Pollença que “desconeixem d’on surt aquest informe i quina és l’associació que ha fet aquestes analítiques”. A més, ha assegurat que “nosaltres ens basam en les nostres analítiques que realitzam cada 15 dies junt a la Conselleria i segons els darrers resultats, de principis de juny, són negatius en contaminació fecal i per tant són aigües aptes per al bany. Ara estam a l’espera de les proves fetes en la segona quinzena, però de moment, no hi ha cap indici d’haver-hi contaminació en les aigües de la Platja d’Albercutx”.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button