Municipi

La rehabilitació del Camí de Coves Blanques pendent de l’autorització d’un nou propietari

La finca, de prop de 300 hectàrees, s'hauria venut a una societat valenciana durant aquest mateix mes de març

L’Ajuntament de Pollença prenia la decisió, aquest passat mes de gener, de rehabilitar integralment l’anomenat Camí dels Presos de Cala Sant Vicenç (Camí de Coves Blanques). Un compromís adquirit després d’uns anys d’intent d’acord entre diverses institucions i la demanda dels veïnats i excursionistes de la zona. L’actuació, d’uns 30.000€ de pressupost, estava pendent de l’autorització de la propietat de la finca per a dur-se a terme.

Arrel d’un anterior plenari, on es va afegir el risc que suposava per als visitants dos clots existents a la zona; l’Ajuntament de Pollença es va posar en contacte amb la propietat i ha rebut la informació de que aquesta es trobava en procés de venda. Encara que el Camí de Coves Blanques, de gran valor històric i patrimonial, no es regeix per la propietat de la finca; és necessari el consentiment per tal de dur a terme les obres, ja que es necessari el pas de treballadors i vehicles especialitzats.

La finca de Coves Blanques ha estat venuda a una societat valenciana durant aquest mes de març

Sembla que el procés de venda ja s’hauria completat i el consistori haurà ara de sol·licitar el permís a la societat que ha efectuat la compra de la finca. Segons el batle, Tomeu Cifre, “no esperam tenir problemes en continuar endavant amb el procés de rehabilitació i contactarem amb el nou propietari per a l’autorització corresponent”.

La finca, que compta amb dues parcel·les de 270 i 21 metres quadrats, es troba molt a prop del nucli urbà i és una zona de gran reminiscència històrica. El Camí fou construït entre els anys 1940 i 1942 pels presos republicans; fet que va provocar que l’Ajuntament aixecàs al 2005 un monolit en el seu record.

L’Ajuntament de Pollença contactarà ara amb els nous propietaris per a dur endavant la rehabilitació pendent

El consistori pollencí no havia realitzat mai una proposta ferma de compra d’aquest espai però si lamenta ara que, per part del Govern Balear, no s’hagi contemplat com a opció per a la inversió de fons destinats a recuperar patrimoni. “Trobam que aquesta sí podria haver estat una opció interessant per al Govern Balear a causa de la seva proximitat al nucli urbà i l’interès cinegètic i excursionista de la zona, més que Fartàritx que es troba en pitjor estat; però no entrarem a valorar transaccions privades”, ha explicat el batle.

Pel moment, sembla que el canvi de propietat ja és una realitat i ara l’Ajuntament de Pollença haurà de contactar amb els nous propietaris per tal de completar la rehabilitació del camí garantint la seva conservació i la seguretat per als nombrosos visitants d’aquest àrea.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button