EconomiaMunicipi

Un passeig per l’hort urbà col·laboratiu d’Undermoll

Steffy Pozo explica com està funcionant el projecte després de quatre mesos

La idea de l’hort urbà començà a finals de 2019, la pandèmia endarrerí el projecte i amb la propietària del solar van firmar el contracte el passat 1 d’octubre, i nosaltres us contàvem la iniciativa. Ara, quatre mesos més tard, hem volgut saber com està anant aquest projecte. Per això, hem xerrat amb Steffy Pozo, secretària d’Undermoll, qui ens ha posat al dia de l’hort urbà col·laboratiu.

Pozo, ens ha explicat que per l’octubre, dins el projecte hi havia 26 persones, les quals s’havien d’organitzar en petits grups de sis per complir la normativa Covid. Primer es va arrendar un solar i els voluntaris començaren a llaurar sense maquinària, amb la tècnica de doble excavació amb rastell. Per fertilitzar la terra s’usà material principalment orgànic com per exemple, farina de ciuró.

En aquests quatre mesos, el grup de 26 persones no s’ha mantingut i moltes persones “no estaven preparades per a un treball diari”.

“Un hort és laboriós, perquè no hi ha resultats immediats, cal practicar la paciència i l’observació, aspectes que ara, no ens defineixen com a societat

Steffy Pozo

Ara, són voluntàries unes deu persones i s’organitzen anant per nuclis de convivència i xerrant a través d’un grup de WhatsApp. Des de l’Associació estan a “l’espera de noves mesures de govern perquè el projecte pugui continuar com estava pensat des d’un principi”.

Actualment hi ha sembrades cinc varietats de lletugues, cols, coliflors, porros, cebes, pastanaga morada i normal, bròquil, alls, patates, remolatxa, raves i bledes.

La responsable d’Undermoll, ens explica que avui, “hi ha bona comunicació i ens estem convertint en amics i en família”. A més, ha afegit que “estem creant llaços de comunitat, cosa que forma part dels objectius del projecte”.

Steffy, ha volgut aprofitar per agrair a tots els veïns, ja que “Undermoll sense aquesta ajuda no hagués tingut tant de suport econòmic”. També agraeix als voluntaris, que treballen per poder donar 500 quilograms de taronges al CDA (Centre Distribució Aliments), participar en la campanya de “Pollença màgica” amb el mercadet de Nadal, perque molts nins tenguessin reis mags i un llarg etcètera.

Undermoll seguirà “treballant per al poble intentant ajudar i col·laborar amb tot el que se pugui”.

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X