CulturaMunicipi

21 de gener: dia internacional de les abraçades, sense elles

Algunes curiositiats i efemerides del dia d'avui

Avui dijous 21 de gener se celebra el Dia Internacional de l’abraçada, encara que en un moment complicat per a realitzar-les a causa de la pandèmia originada pel coronavirus. Kevin Zaborney, un americà preocupat per les poques mostres d’afecte que la societat realitza en públic, va decidir crear aquesta festivitat per tenir una bona excusa i poder abraçar sense tenir un motiu. Ho va fer l’any 1986, i des de llavors, aquest dia és considerat sagrat dins el calendari de les celebracions mundials.

Generen confiança, combaten l’estrès i són medicina natural per al nostre cos. Un gest que, paradoxalment, ara per ara és més perillós que curatiu. Les abraçades tal com les coneixíem són cosa de fa un any.

La Covid-19 ens allunya i busquem substituts, com els cops de colze. Aquest contacte és vital en el nostre dia a dia. No obstant això, de moment, haurem de seguir guardant distància i tenint paciència. Cada dia queda menys per tornar a abraçar-nos.

Més curiositats del dia d’avui

Dia 21 de gener és Santa Inés de Roma segons el calendari del santoral cristià, entre altres noms com Zacaries o Fructuós.

A més, avui viurem un moment que no es tornarà a donar. A les nou del vespre d’avui ens trobarem a les 21 hores de dia 21 del 2021 del segle XXI. Moment irrepetible on el número 21 no pot esser més protagonista.

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X