FormentorMunicipi

L’Hotel Formentor, la venda estrella de l’any en el turisme de luxe espanyol

El magnat mexicà Fernando Chico Pardo, nou propietari de l'Hotel Formentor

En trobam dins un dels pitjors períodes de la història per al turisme, sobretot a Balears, on la facturació s’ha desplomat i està sofrint una de les caigudes més fortes de l’economia de tot el territori nacional.

Tot i ser 2020 un any complicat, les illes s’han convertit en líder de les vendes hoteleres, tenint que una de cada tres inversions es feren dins l’arxipèlag, amb un total de 18 transaccions que suposaren 320 milions d’euros, segons Colliers International, dels 955 milions que el país ha assolit en total.

Així Balears, amb un 33%, dobla al segon destí en inversions hoteleres, el qual és Canàries, amb el 15%, lo qual suposa 140 milions d’euros. Van seguits de Barcelona, amb un 16% i 151 milions, i Madrid, amb un 10% i 97 milions d’euros.

Pollença té una de les vendes protagonistes de l’any

Foto: El Pi Pollença

La venda de l’Hotel Formentor a Emin Capital ha suposat la transacció estrella en el sector de turisme de luxe en aquest any tan difícil pel turisme i l’economia en general.

Tal i com ja hem avançat en altres ocasions, la venda, que es va pactar al 2019 però que finalment s’ha materialitzat dins el 2020, s’ha portat a terme per 165 milions d’euros, convertint-se també Emin Capital en el gran inversor de l’any, el qual espera reformar el complexe per a allotjar un hotel de luxe de la cadena Four Seasons.

Fernando Chico Pardo
(Foto: Forbes Mèxico)

Però qui realment hi ha darrere tot això i qui es convertirà en el nou propietari de l’Hotel Formentor, és el magnat mexicà Fernando Chico Pardo, qui té la fortuna número tretze de Mèxic segons la revista Forbes. A més, es tracta del principal inversor del fons andorrà, Emin Capital, a través del qual ha fet la inversió a Mallorca.

Té 68 anys i al seu abast empresarial té el control de fins a nou aeroports de Mèxic, així com també l’Hotel Villamagna de Madrid, el qual comprà a Allen Sanginés-Krause, gran amistat de Joan Carles I i qui es trobà també dins l’escàndol de les targetes “black”.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button