MunicipiSalut

Balears ha aplicat un 52% de les vacunes arribades

La nostra comunitat ja no és la comunitat autònoma amb major IA

Poc a poc les vacunes contra la Covid19 van aplicant-se a les illes i a Espanya, en general. El percentatge d’aplicació varia en funció de cada comunitat autònoma i de la capacitat de personal sanitari, format per aplicar les vacunes de que les comunitats disposen.

A les Illes Balears, el Govern ha informat que, fins a dia d’ahir, ja s’ha posat el 52% de les vacunes que han arribat, de manera que un 38% de la població de residències de gent gran, ja s’ha vacunat. Això suposa uns 3.134 usuaris i professionals, dels 8.211 que hi ha en total.

Desglossant les dades, són 1.758 usuaris i 1.376 professionals que ja han rebut la vacuna anti Covid, havent-se tractat així, 27 de les 57 residències de persones majors que hi ha a les illes.

Observant les dades anteriors en funció de les illes, la situació és la següent:

  • Mallorca: 18 residències, 1.380 usuaris i 1.065 professionals.
  • Menorca: 8 residències, 308 usuaris i 259 professionals.
  • Eivissa: 1 residència, 70 usuaris i 52 professionals.

Balears ja no és la comunitat autònoma amb major incidència acumulada

Les Illes Balears han deixat de liderar el rànquing espanyol d’incidència acumulada a 14 dies (casos diagnosticats/100.000 habitants), segons les dades actualitzades a dia d’ahir pel Ministeri de Sanitat.

Així Balears passa a ocupar la segona posició amb una incidència acumulada (IA) de 529,90, mentre que Extremadura passaria a encapçalar la llista amb una IA a 14 dies de 604, tal i com es pot observar a la taula inferior.

Dades del Ministeri de Sanitat

Tot i així, cal destacar que això no significa una millora de la situació a les illes, sinó que és Extremadura qui ha agreujat el seu escenari. Per tant, no es pot relaxar la situació perquè aquesta segueix essent de risc a Balears.

De fet, la consellera Pilar Costa va assegurar ahir que les darreres mesures restrictives imposades a les illes per a frenar la pandèmia es mantindran, en principi, durant tot el mes de gener.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button