MunicipiSalut

Balears ha aplicat un 52% de les vacunes arribades

La nostra comunitat ja no és la comunitat autònoma amb major IA

Poc a poc les vacunes contra la Covid19 van aplicant-se a les illes i a Espanya, en general. El percentatge d’aplicació varia en funció de cada comunitat autònoma i de la capacitat de personal sanitari, format per aplicar les vacunes de que les comunitats disposen.

A les Illes Balears, el Govern ha informat que, fins a dia d’ahir, ja s’ha posat el 52% de les vacunes que han arribat, de manera que un 38% de la població de residències de gent gran, ja s’ha vacunat. Això suposa uns 3.134 usuaris i professionals, dels 8.211 que hi ha en total.

Desglossant les dades, són 1.758 usuaris i 1.376 professionals que ja han rebut la vacuna anti Covid, havent-se tractat així, 27 de les 57 residències de persones majors que hi ha a les illes.

Observant les dades anteriors en funció de les illes, la situació és la següent:

  • Mallorca: 18 residències, 1.380 usuaris i 1.065 professionals.
  • Menorca: 8 residències, 308 usuaris i 259 professionals.
  • Eivissa: 1 residència, 70 usuaris i 52 professionals.

Balears ja no és la comunitat autònoma amb major incidència acumulada

Les Illes Balears han deixat de liderar el rànquing espanyol d’incidència acumulada a 14 dies (casos diagnosticats/100.000 habitants), segons les dades actualitzades a dia d’ahir pel Ministeri de Sanitat.

Així Balears passa a ocupar la segona posició amb una incidència acumulada (IA) de 529,90, mentre que Extremadura passaria a encapçalar la llista amb una IA a 14 dies de 604, tal i com es pot observar a la taula inferior.

Dades del Ministeri de Sanitat

Tot i així, cal destacar que això no significa una millora de la situació a les illes, sinó que és Extremadura qui ha agreujat el seu escenari. Per tant, no es pot relaxar la situació perquè aquesta segueix essent de risc a Balears.

De fet, la consellera Pilar Costa va assegurar ahir que les darreres mesures restrictives imposades a les illes per a frenar la pandèmia es mantindran, en principi, durant tot el mes de gener.

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X