MunicipiSalut

El Govern investiga si la nova variant de Covid ha arribat a les Illes

Experts britànics asseguren que és una mutació un 70 per cent més contagiosa

Balears ha començat el rastreig de casos positius per determinar si la mutació del virus -que ha provocat una soca contagiadora al Regne Unit i a Amèrica Llatina- ja ha entrat a les Illes. No se sabrà fins d’aquí a uns dies, quan es tinguin dades de l’estudi dels casos positius detectats al mes de desembre.

La presidenta, Francina Armengol, ha assegurat aquest dilluns que s’està fent un seguiment de casos positius per determinar si la nova soca ha entrat a les illes. Ja que, ens trobem davant una gran mobilitat entre el país britànic i la comunitat balear. El test PCR per als que arriben des d’Anglaterra és obligatori, però una vegada als aeroports es fan controls aleatoris, cosa què, no garanteix que tot els ciutadans del Regne Unit arribin amb la prova negativa. Armengol ha assegurat que la nova variant del virus no s’ha detectat de moment, però el Govern balear “està fent un rastreig microbiològic”.

Segons declaracions d’aquest dissabte del ministre britànic Boris Jonhson, les autoritats sanitàries britàniques asseguren que la mutació és “fins un 70 per cent més contagiosa”. És a dir, apunten que aquesta variant del SARS-CoV-2 es transmet molt més de pressa. Però, segons experts espanyols, no hi ha proves que aquesta soca sigui “més greu ni més letal“.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button