MunicipiSalut

Descarten que el repunt de casos estigui relacionat amb la variant anglesa

Son Espases ha seqüenciat mostres aleatòries de pacients amb Covid19

En les darreres setmanes s’ha descobert una nova variant de la Covid19, el llinatge B.1.1.7, al Regne Unit, en principi més contagiosa, la qual el Govern de les Illes Balears començà a investigar per esbrinar si aquesta variant havia arribat a les illes. Tot i que cal esperar la detecció puntual d’aquesta variant en els propers dies, pel fet d’haver-hi casos sospitosos, no sembla que tengui un paper important en la situació de la Covid19 a Balears de moment.

Així ho ha assegurat l’Unitat de Genòmica Microbiana del Servei de Microbiologia de Son Espases, qui ha descartat que aquesta variant sigui la causant de l’increment de casos registrats aquest darrer mes de desembre.

S’ha arribat a aquesta conclusió després de seqüenciar mostres aleatòries d’uns 400 pacients amb Covid19 de Balears, entre març i desembre. Amb això s’ha pogut observar com durant la primera onada de SARS-CoV-2 hi havia una gran diversitat de llinatges a Balears i que el percentatge de soques pertanyents a llinatges A- les detectades originalment a Xina- fou inferior.

A través de l’estat d’alarma i tancament de les fronteres s’aconseguí reduir la quantitat de llinatges diferents en circulació i començà a predominar el llinatge B.1., deixant de detectar l’A.

Així, des de finals de juny, el majoritari és el B.1.177, principal causant de la segona onada de l’agost i el que segueix predominant fins a dia d’avui, identificant-lo com a responsable del 63% dels prop de 100 casos analitzats des de dia 1 fins dia 23 de desembre. A més, dins aquest mostreig, no s’ha detectat cap cas de llinatge B.1.1.7, la variant anglesa, fins al moment.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button