Municipi

20 de novembre: Dia Mundial dels Infants

Repassam la funció de la Fundació Pere Tarrés per als drets dels nins a Pollença

Cada 20 de novembre es celebra el Dia Mundial dels Infants, per tal de recordar tots els avenços que s’han fet en l’àmbit dels nins, però també per a fer èmfasi sobre la situació de tants menors que viuen en situacions deplorables. També s’aprofita la jornada per a donar a conèixer els drets de la infància i concienciar a la gent sobre la importància que té treballar en el benestar dels infants i el seu desenvolupament social.

Es tracta d’una data remarcada des que l’any 1989 les Nacions Unides aprovaren la Declaració Universal dels Drets dels Infants. I enguany els ha tocat viure una situació gens fàcil per a molts d’ells, qui han vist com les seves famílies queien amb la crisi sanitària i es precaritzaven, encara més així, les seves condicions de vida, amb la pèrdua de treball dels pares, falta d’ingressos o recursos necessaris, etc.

Davant aquest escenari, on molts nins i nines han arribat a patir trastorns de salut mental, hi ha associacions que treballen amb els infants i els joves, com és la Fundació Pere Tarrés, qui ha estat devora els infants en aquests darrers mesos tan durs, a Pollença.

Durant el confinament, la Fundació va mantenir al nostre municipi un dels projectes que desenvolupa, el programa Escola Viva, amb el qual dona suport educatiu i emocional acompanyant a 87 nins i nines, i les seves famílies, en risc d’exclusió social del poble, en el seu dia a dia, comptant amb la coordinació de l’Ajuntament. Es tracta d’infants entre 5 i 18 anys, el 65% dels quals són de famílies immigrades, principalment de Senegal, Marroc, Argentina o Rumania, entre altres.

En l’Escola Viva hi treballen dos professionals intervenint de forma directa en el desenvolupament dels nins en l’ambient socioeducatiu i d’integració, ja sigui en tallers individuals, familiars, en grup o online.

És necessari que no només recordem els drets dels infants en un dia com avui, sinó que ho facem cada dia i que passin a ser una prioritat essencial en qualsevol programa polític. Només així s’aconseguirà que poc a poc no sigui necessari celebrar el Dia Mundial dels Infants.

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Back to top button
X