Eu MollMunicipi

Un rebost per punts

Una botiga de punts al Port de Pollença substituirà la targeta Eroski

Una botiga per punts substituirà la targeta Eroski. Aquesta targeta va ser proporcionada durant la crisi sanitària pels Serveis Socials. “Sabíem que era una cosa que no podríem donar sempre. Va ser per sortir del pas” manifesta Francisca Cerdà, delegada de Serveis Socials. Qui afegeix que la targeta és “molt pràctica a nivell de serveis socials perquè ens alleugera molta feina, però no per sempre”.

Per això, l’àrea de Serveis Socials i Càritas Parroquial estan treballant per col·laborar i poder obrir una botiga de punts al Port de Pollença. D’aquesta manera, seria més fàcil soplir les necessitats de les famílies que disposen d’una targeta Eroski avui dia.

Funcionament de la botiga

Cerdà ens ha explicat que algunes targetes finalitzaran dia 1 d’agost i n’hi haurà d’altres que ho faran dia 15, depenent de quan les hagin donat. A més, ha contat que ja tenen algunes portasses mirades, la qual convertiran posteriorment en botiga. L’espai finalment trobat, funcionarà a través del sistema de punts, “estarà obert els dies que hi hagi entrega dels aliments. Serà com si venguessin a cercar la bossa, però els hi donam l’oportunitat que ells triïn els productes que necessiten”.

Des de serveis socials, “aportarem el que faci falta. Ningú que compleixi tots els requsits es quedarà sense aliments”. El primer requisit de tots és que les famílies estiguin empadronades a Pollença.

Cada família tendrà uns determinats punts, que s’adjudicaran en funció de la quantitat de membres que conformin aquesta. Es podrà anar una vegada al mes i amb els punts que tenguin podran adquirir productes de primera necessitat.

Fundació Cors Oberts

De la mateixa manera funciona el rebost solidari que va encetar ja fa unes setmanes el convent dels Sagrats Cors a través de la Fundació Cors Oberts. Sor Alicia, explica que cada producte esta enumerat amb uns punts segons si són de necessitat bàsica o no i, cada quinze dies les famílies que els Serveis Socials hi derivin poden anar a recollir els productes. Però ha apuntat que alguns productes com “carn i verdura no entren al sistema de punts”.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button