Eu MollMunicipi

Instal·lat un nou sensor de temperatura a La Gola per estudiar el cranc blau

Avui dijous l’equip del projecte CALIBAL s’ha acostat fins a La Gola per instal·lar un enregistrador automàtic de temperatura. Amb la informació que recollirà aquest sensor, podran conèixer un poc més les preferències i rangs de temperatura que s’estima el cranc blau. Així, podran millorar el coneixement del cranc, dins l’àmbit de Badia de Pollença. Amb aquest ja seran 10 els enregistradors que hi haurà distribuïts per Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera.

El projecte és duit a terme per la UIB, i tracta d’avaluar aquesta espècie invasora. CALIBAL rep el suport de la Càtedra de la Mar – Iberostar i té com a principal objectiu poder arribar a conèixer com avança aquesta espècie al·lòctona i avaluar el seu impacte sobre la biodiversitat local.

Des de la pàgina de Facebook Interdisciplinary Ecology Group – UIB, demanen participació a la ciutadania. Si veus un exemplar de cranc blau (Callinectes sapidus) col·labora amb ells aportant informació. D’aquesta manera, els ajudaràs a conèixer millor el procés de colonització del cranc blau:

  • Fes una fotografia del cranc
  • Puja la teva observació a següent link: https://biodibal.uib.cat/ca/#/
  • O bé fes arribar la informació via Whatsapp o Telegram al 647364542

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button