MunicipiPollença

El TSJB prohibeix l’excursionisme al Camí de Ternelles

L'Ajuntament disposa de 6 mesos per a complir la sentència

La sentència dictada el passat 29 de maig pel Tribunal Superior de Justícia de Balears en relació a la polèmica entorn de la privacitat del Camí de Ternelles és ferm.

D’aquesta manera, el TSJB li dóna un termini de 6 mesos a l’Ajuntament de Pollença per a eliminar la servitud de pas per als vianants fins al Castell del Rei i Cala Castell, adaptant-se a la normativa urbanística del Pla d’Ordenació de Recursos Naturals (PÒRN) de la Serra de Tramuntana.
En altres paraules, queda prohibida la pràctica d’excursionisme al Camí de Ternelles.

El problema sobre l’ús públic del camí que condueix fins al Castell del Rei i Cala Castell es remunta fins 2007, havent-se convertit en un llarg procés judicial al qual la normativa o la flexibilitat del seu ús ha anat variant.


Si bé el Suprem va decretar que el camí era d’ús privat, també va dictaminar que existia una servitud pública de pas, permetent d’aquesta manera a l’Ajuntament, autoritzar puntualment l’entrada d’excursionistes. Finalment, i arribats a aquest punt, la flexibilitat per a desenvolupar excursions al Camí de Ternelles no serà possible.

Queden per tant, prohibides, totes les activitats recreatives en aquestes zones per motius de protecció mediambiental.

Tal i com explica el diari Última Hora, ja ha transcorregut més d’un any sense que el Govern hagi inclòs els canvis exigits en la Llei d’Avaluació Ambiental, per tant l’acte dictat pel TSJB és definitiu.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button