MunicipiPollença

Tomeu Cifre critica la “falta de lleialtat” a Medi Ambient

La institució autonòmica revisarà de manera puntual el PORN

La setmana passada comunicàvem que el TSJB prohibia l’excursionisme al Camí de Ternelles, és a dir, l’accés públic a Cala Castell i al Castell del Rei. Així mateix, l’òrgan judicial donava a l’Ajuntament de Pollença sis mesos per a complir la sentència. Hem sabut, però, que des de la Conselleria de Medi Ambient es “revisarà les zones d’exclusió que impedeixen arribar a Cala Castell“. Es tracta d’una revisió puntual del PORN. Tomeu Cifre, batle de Polleça, explica que durant la sessió plenària del novembre, ells ja havien instat “a la consellera perquè fes la modificació“.

Cifre recrimina a l’antic equip de govern que “deixàs de banda aquesta problemàtica” i lamenta que els partits polítics municipals opositors de Junts Avançam i Unides Podem, que estan dins l’executiva autonòmica, s’abstenguessin a la votació del plenari mencionat anteriorment. “És paradigmàtic que els partits del govern s’abstenguin i no donin suport a les propostes que fan els seus, és paradoxal“.

A propòsit d’això, cal remarcar la manca de comunicació entre la Conselleria de Medi Ambient i l’Ajuntament de Pollença. El batle considera que és una “falta de lleialtat institucional“. “Fa tres dies que intent xerrar amb el director general, el conseller i la comissió de medi ambient, però no m’agafen el telèfon, és impossible“, afirma Tomeu Cifre.

Les reaccions dels polítics locals

Mitjançant un comunicat, “Junts Avançam exigeix al Govern la modificacio urgent del Pla d Ordenació de la Serra”. Consideren que aquesta interlocutòria és “una passa enrere en l’ús públic” i que la intenció de la Conselleria és “insuficient”. És per això, que exigeixen la modificació del PORN “desfent les greus errades del 2006 i possibilitant l’ús i la servitud pública a través del camí”.

Al seu torn, a Unides Podem Pollença els “escandalitza que fins que no ha hagut un AUTO més que amenaçant, la Conselleria de Medi Ambient no ha mogut ni un dit”. Tot i això, ho consideren una “bona notícia”.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button