MunicipiPollença

Continuen experimentant amb el Camí Vell de Lluc

Francisca March, veïna, no entén per què "han de fer una prova, quan el que necessita el camí és una reforma integral"

Diumenge 22 de març, els veïns i veïnes de la Vall den March havien convocat una caminada com a protesta per exigir un Camí Vell de Lluc digne. Es queixaven, i es queixen, del mal estat del tram que va des del Pi de Son Grua fins a l’Empeltada. Una reivindicació d’anys contestada de seguida pel Consell de Mallorca, qui es comprometia a fer una prova pilot en un tram de 200 metres. Així podrien comprovar l’efectivitat de la mescla ecològica sense ciment que s’hi ha d’utilitzar -cal recordar que la Llei de Camins prohibeix asfaltar-los.

Quants mesos hem d’esperar per saber si s’espenya o no?

Però la solució aportada no és del gust dels que allà viuen. “És increïble“, assegura la veïna Francisca March. No entén perquè “han de fer una prova, quan el que necessita el camí és una reforma integral“. Això “no soluciona res“, sentencia. Cansats que el Cami Vell de Lluc sigui el blanc de tants experiments, es demana a veure “quants mesos hem d’esperar per saber si s’espenya o no” aquesta mescla. “No és lògic que només s’actui damunt 200 metres“, reitera. Al que afegeix que “hauria d’estar el camí fet abans que no es pogués tornar a fer la caminada cancel·lada per culpa de la crisi“.

Per la seva banda, Aurora Ribot (Podem), consellera de sostenibilitat i Medi Ambient al Consell de Mallorca, explica que el projecte es durà a terme “respectant l’estètica tan especial d’aquest tram de muntanya de la ruta de pedra en sec”, tal com publiquen a la web del partit. Ara bé, la data exacta de l’inici de la prova pilot en aquests 200 metres encara no està concretada.

El portaveu de Podem Pollença, Michael Muller, explica que en dues setmanes s’hauria de començar la prova pilot, ja que el projecte ja està adjudicat a la concessionària. Ara bé, remarca uqe “així com va tot, pot ser s’allargui”. És necessari recorda que els procediments administratius s’havien aturat per la COVID-19, pel que tot va més endarrerit del que hauria.

47.000 € de despesa inicial

Aquesta actuació inicial suposarà una despesa de 47.000 € al Consell de Mallorca. El batle de Pollença, Tomeu Cifre reflexiona que això “és un despropòsit” i “tirar els diners. Si per tan sols 200 metres s’ha d’invertir aquesta quantitat, “imagina el que costarà arreglar els gairebé tres kilòmetres que fa el camí“. A tot això se l’hi ha d’afegir el que ja s’hi ha gastat amb les proves anteriors: desesfaltar i posar materials que, al final, no han servit.

El cost triplicarà el que hauria costat si només s’hagués asfaltat” i s’hagués considerat com a carretera i no camí, que és el que és. Assegura Cifre.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button