Cala Sant VicençEu MollFormentorMunicipiPollença

Es podrien eliminar les franges horàries

Com està afectant a la vida "normal" del municipi? Com evoluciona la corba de contagis?

Normalitat al centre de salut i PCR negatives

09:39 22/05/2020 – Les proves PCR que se realitzen al centre de salut continuen sent negatives.

✅ Segueixen fent-se tests PCR als Centres de Salut de Pollença a les persones amb possibles símptomes de Covid-19, i a…

Gepostet von Ràdio Pollença am Freitag, 22. Mai 2020

Què passa amb les franges horàries?

08:46 22/05/2020 – Tot apunta que les franges horàries desapareixen pels nins i nines i per practicar esport no professional en els municipis amb menys de 10.001 habitants i una densitat de població baixa, com és el cas de Pollença. Respecte al desplaçament dels menors de 14 anys, el BOE apunta que a partir d’ara no serà necessari que vagin acompanyats d’un adult i es podran moure juntament amb tots els convivents a un mateix domicili. Això sí, aquestes activitats es podran realitzar dins el terme municipal o a una distància màxima de cinc quilòmetres encara que es passi a un terme municipal que no sigui el propi. Ara bé, sí que es mantindran per la gent gran i persones dependents.

Tomeu Cifre ens explica que estan pendents d’aclarir quina és la interpretació que es fa d’aquest Butlletí Oficial, si afecta els municipis en general o als nuclis de població com l’altra vegada Així mateix, estan a l’espera del canvi de fase, o no, la setmana que ve.

Són unes mesures previstes per les províncies i comunitats autònomes que ja estiguin dins la Fase 2 del Pla de Desescalada, però s’hi podran acollir aquelles que estiguin en Fase 0 i Fase 1.

La mascareta sí, però els guants?

08:39 22/05/2020 – Des de l’inici de la pandèmia que el debat de si s’han d’utilitzar guants o no està damunt la taula. Ara ens veiem obligats a utilitzar la mascareta, però no aquests. Els experts apunten que els guants podrien generar una sensació de falsa de protecció i, en algunes ocasions, ser contraindicats.

Cap defunció per COVID-19 a les Illes

12:47 21/05/2020 – Vuit casos positius actius menys que ahir a les Illes Balears, el que suposa que ara mateix n’hi hagi 237. Això es deu al fet que durant les darreres 24 hores s’han registrat sis nous casos més de la COVID-19 i 14 persones han estat donades d’alta. També és bo destacar que no hi ha hagut cap defunció amb coronavirus en la totalitat de l’arxipèlag.

Pel que fa a les residències de gent gran i de persones amb discapacitat, no s’han registrat nous contagis ni entre usuaris ni entre professionals. Així mateix, entre els sanitaris, hem de saber que ara hi ha 68 positius actius i 116 que estan en vigilància activa.

Des de la Conselleria de Salut i Consum destaquen que el nombre de persones hospitalitzades amb la COVID-19 ha baixat un 65 % en un mes: de 423 a 154.

Tranquil·litat i normalitat al municipi

08:50 21/05/2020 – Tant des del PAC com des de la Policia Local destaquen la tranquil·litat al municipi durant aquesta setmana. Sense incidències greus ni sancions excepcionals.

Cinquena pròrroga de l’Estat d’Alarma

08:39 21/05/2020 – Ahir es va prorrogar per cinquena vegada l’Estat d’Alarma, el qual es mantindrà fins al 7 de juny. Ho van aconseguir, entre altres, gràcies al suport de Ciutadans, PNV, Más País i Coalición Canaria; també per l’abstenció d’EH Bildu, qui va negociar amb Podemos una derogació de la reforma laboral.

Tot i això, el PSOE ha rectficiat i no derogarà la reforma laboral en la seva totalitat. Es comprometen, però, a recuperar els drets laborals perduts amb la reforma del 2012.

Pedro Sánchez en una imatge d’arxiu

Fer un ús correcte de la mascareta

08:20 21/05/2020 – Des d’avui, l’ús de la mascareta és obligatori en espais on no es puguin garantir els dos metres de distància, siguin oberts o tancats. Així mateix, els infants a partir de 6 anys també l’hauran de dur quan es compleixin els requisits. Cal recordar que les persones amb dificultats respiratòries estan exemptes del seu ús.

ÚS DE MASCARETES OBLIGATORI😷Excepcions:Persones amb dificultat respiratòria, per motius de salut degudament…

Gepostet von Policia Local de Pollença am Mittwoch, 20. Mai 2020
Imatge

13 nous contagis i dues defuncions més a les Illes Balears

12:59 20/05/2020 – Els nous contagis a les Illes Balears són 13 més que no ahir i s’han notificat dues defuncions més durant les darreres 24 hores. En total, les persones curades són 1.552. Amb això, sabem que ara mateix a la totalitat de l’arxipèlag hi ha 245 casos positius actius, quatre menys que ahir. També hem de celebrar que el 77% de les persones que han patit la malaltia, han estat donades d’alta.

És destacable que no hi ha hagut més usuaris de les residències de gent gran ni residències de persones amb discapacitats contagiats per la COVID-19.

Cita prèvia per realitzar tràmits a l’àrea de Llicències Urbanístiques i Serveis Tèncics Municipals

09:05 20/05/2020 – Hi ha alguns tràmits competència de l’àrea de Llicència Urbanístiques i Serveis Tècnics Municipals que no es poden realitzar ni telefònicament ni via telemàtica. És per això, que han posat en marxa un pla de prevenció pel qual és necessari sol·licitar cita prèvia al 971 532 810.

Ús obligatori de la mascareta quan no es puguin mantenir les distàncies

08:51 20/05/2020 – L’ús de la mascareta serà obligatori en espais públics, oberts o tancats, on no es puguin garantir els dos metres de distància entre persones. L’hauran d’utilitzar els nins de 6 anys cap endavant i les úniques persones exceptes de complir amb aquesta norma, són les que tenen dificultats respiratòries. Així mateix, es recomana que els infants d’entre 3 i 5 anys també usin la masareta.

És necessari remarcar que el BOE contempla que aquesta no serà obligatòria quan es desenvolupi una activitat incompatible amb el seu ús, com ara menjar o beure.

Destinen un 25% més al pla de xoc per reforçar el sector primari

08:22 20/05/2020 – “La conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha augmentat un 25% el pressupost previst inicialment al pla de xoc per enfortir i salvaguardar el sector primari davant la crisi de la COVID-19”. Inicialment, el pressupost estava dotat amb 470.000 €, i ara se situa al voltant dels 2.320.000 €. A això, no es descarta sumar-hi diferents línies creditícies que elevarien la quantitat destinada al pla de xoc fins a 3.430.000 €. Més informació, aquí.

Augmenten els casos positius actius

Aquest dimarts, els casos positius actius a les Illes Balears augmenten fins a 249, set més que ahir. Durant les darreres hores, els nous contagiats han estat 12 i no s’ha notificat cap nova defunció.

Major agilitat administrativa en els establiments d’allotjament turístic

08:49 19/05/2020 – Iago Negeruela, conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, explica el decret llei aprovat pel Govern en el qual s’aprova una major agilitat administrativa pels establiments d’allotjament turístic, una ampliació de fins al 15% dels hotels, el canvi d’ús dels establiments obsolets i el foment del turisme familiar. Podeu consultar el comunicat complet en aquest enllaç.

Totes les PCR són negatives

08:36 19/05/2020 – Exactament una setmana després que es comencessin a fer les prove PCR al centre de salut de Pollença, celebrem que totes elles han donat negatiu. Alejandra Valero explica que la setmana passada se’n van realitzar entre 6 i 8 cada dia, i ahir unes tres.

Una setmana després, continuen els dubtes

08:26 19/05/2020 – Una setmana després d’entrar a la Fase 1 del Pla de desescalada, a Pollença hi segueix havent dubtes, especialment referent a les franges horàries. Des de la Policia Local aclareixen que estan a l’espera que surti publicat al BOE, però que la major llibertat de circulació fa mal controlar aquestes (les quals són només per passejar i fer esport).

Així mateix, els agents continuen fent controls per assegurar que es mantenen les distànies de seguretat establertes. Ara bé, no hi ha hagut cap incidència greu al municipi.

Invencibles, per Jaume Orejuela

08:23 19/05/2020 – L’artista pollencí Jaume Orejuela ha fet aquest emotiu vídeo durant el confinament i ha utilitzat “Invencibles”, dels també músics locals, The Little Things.

Cap defunció i dos nous contagis

13:24 18/05/2020 – Durant les darreres hores, no s’ha notificat cap defunció de persones amb la COVID-19 a les Illes Balear, així com només s’han comptabilitzat dos nous contagis. Amb tot, sabem que avui hi ha 242 casos positius actius, vuit menys que ahir. Pel que fa als professionals sanitaris, cal destacar que a hores d’ara són 70 els que segueixen positius actius.

Avui s’ha de celebrar que ja són 1.553 les persones que han superat amb èxit la malaltia i la majoria dels usuaris de les residències de la tercera edat ho han superat. També que aquesta darrera jornada, no hi ha hagut cap contagiat entre els residents ni treballadors de les residències de gent gran ni de gent amb discapacitat.

Les biblioteques tornen a obrir les seves portes

10:16 18/05/2020 – Avui es tornen a obrir les biblioteques del municipi en horari habitual per retornar i realitzar préstecs de llibres i DVD’s. Des de Biblioteques Pollença informen que dins l’establiment s’haurà de guardar els dos metres de distància i que per fer un préstec s’haurà de demanar cita prèvia.

Així mateix, garanteixen que els “llibres retornats es posaran 14 dies en quarantene en capses preparades per a l’efecte”:

Aquestes són les normes d'ús de les biblioteques a partir de dilluns dia 18

Gepostet von Biblioteques de Pollença am Freitag, 15. Mai 2020

Al centre de salut segueixen igual

08:15 18/05/2020 – Tot i els canvis amb la Fase 1 aquesta setmana passada, al centre de salut continuen treballant igual. En aquest aspecte no hi ha modificacions. Ara bé, la coordinadora, Alejandra Valero, reitera que se segueixi telefonant abans d’acudir al PAC, ja que així poden “gestionar la presència de persones al centre”.

Més material sanitari

08:13 18/05/2020 – Aquest cap de setmana han arribat més carregaments de material sanitari a les Illes Balears, 120 tones de mascaretes, bates i guants.

Repunten els contagis a Balears amb 15 nous positius

A les Illes Balears hi ha 247 casos positius actius de SARS-CoV-2, d’acord amb les dades del Ministeri de Sanitat, és a dir, 9 més que els 238 d’ahir. D’altra banda, 1.519 persones s’han curat, sis més que ahir.

Així mateix, no s’ha notificat cap defunció, i el total acumulat continua sent de 216 morts. En les darreres 24 hores s’han comunicat 15 casos nous i, per tant, l’acumulat avui és de 1.982 positius notificats a la comunitat amb prova PCR. En total, s’han duit a terme 79.473 proves de laboratori (63.333 PCR i 16.140 proves d’anticossos).

Quant a la situació en els hospitals, a Mallorca hi ha 149 persones hospitalitzades, 24 de les quals es troben en unitats de cures intensives. 96 persones reben atenció per part de les unitats d’atenció al coronavirus (UVAC), tot i que no totes són casos positius confirmats amb prova PCR.

La situació a les residències:

Pel que fa a la situació a les residències de gent gran, en les darreres hores els centres han notificat 5 nous casos positius (tots a una mateixa residencia que ja havia declarat altres casos) i 2 entre treballadors. La situació avui és així: Hi ha 89 usuaris amb el contagi actiu, d’altres 174 han superat la infecció i 84 han mort. En el cas dels treballadors, 50 continuen contagiats i 109 s’han curat.

Quant a les residències per a persones amb discapacitat, la situació segueix essent la mateixa que ahir. No s’ha notificat cap cas nou i s’ha registrat una curació total entre els treballadors d’aquests centres. Per tant, han superat la malaltia els 20 treballadors que havien estat afectats pel coronavirus, així com 35 residents, mentre que queden 2 casos actius entre els usuaris, tots dos hospitalitzats.

La Fundació Pere Tarrés aten 87 joves pollencins

08:26 15/05/2020 – La Fundació Pere Tarrés ha atès a 87 joves d’entre 5 i 18 anys en situació de vulnerabilitat des de l’inici de l’estat d’alarma a Pollença. Ha estat una ajuda d’acompanyament educatiu i social a través del projecte Escola Viva. S’ha adaptat el programa presencial als mitjans telemàtics i telefònics per adaptar-se a la situació.

El Club Pollença dóna aliments als més necessitats

08:04 15/05/2020 – Des del Club Pollença fan una donació d’aliments i productes de primera necessitat. En aquest cas, els destinataris han estat l’àrea de benestar social i Ca les Monges. Una mostra més de solidaritat a municipi.

El @clubpollensa ha fet una donació d’aliments i productes de primera necessitat a l’àrea de benestar social de Pollença i a Ca les Monges. Entre tots ho treurem!! Ànims!

Gepostet von club pollença am Donnerstag, 14. Mai 2020

Homenatgen als èxitus sanitaris des del PAC

08:02 15/05/2020 – Al centre de salut de Pollença fan un homenatge a tots aquells sanitaris que han mort degut a la COVID-19.

Més personal i material sanitari a les Illes Balears

07:54 15/05/2020 – D’ençà que es va iniciar aquesta crisi sanitària, a les Illes Balears s’han contractat un total de 688 professionals de l’àmbit sanitari més, el que ha suposat una inversió de 4’2 milions d’€. Concretament, s’han contractat 263 infermers/es, 231 tècnics en cures auxiliars d’infermeria, 84 zeladors, 55 personal mèdic, 23 auxiliars administratius, 14 conductors, 11 tècnics especialistes i set de categories diverses.

També és important destacar que han arribat 90.400 monos de protecció més a l’arxipèlag. Amb aquests, són 200 les tones de material sanitari adquirides per combatre la COVID-19.

Només un contagiat i 27 noves altes a les Illes Balears

13:18 14/05/2020 – Només un contagi, una defunció i fins a 27 altes per la COVID-19 a les Illes Balears aquestes darreres hores. Des de la Conselleria de Salut informen que a l’arxipèlag queden 250 casos positius actius, això són 27 menys que ahir.

Les PCR, negatives

08:52 14/05/2020 – Les proves PCR realitzades al centre de salut de Pollença han donat negatiu fins ara. Com bé anunciàvem, es van començar a realitzar el dimarts 12 tot seguint un protocol. Aquests només es realitzen per diagnòstic i seguint les directrius del Ministeri. És important remarcar que no es faran ni a pacients asimptomàtics ni als seus contactes.

Els hotels es podran ampliar un 15%

08:43 14:05/2020 – Els hotels construïts en sòl urbanitzable podran ampliar les seves instal·lacions fins a un 15%, però no augmentar les places ni elevar la seva altura (tal com publiquen a l’edició digital de l’Ultima Hora).

Decret COVID-19

08:21 14/05/2020 – El Govern aprova el decret COVID-19 per a la reactivació econòmica que posa les bases per afrontar els efectes socials i econòmics. Calculen un impacte de 3. 519 milions d’€ d’aquí al 2022. Des de l’Ajuntament analitzen de quina manera s’aplicarà a Pollença.

Mascaretes solidàries

14:31 13/05/2020 – Protecció Civil ha repartit aquest mes 253 mascaretes a domicili dins el terme municipal i 2.295 arreu de Mallorca des de finals de març.

Aquest mes hem repartit per Pollença, "eu" Moll, i la Cala 253 mascaretes a domicili. I un total de 2295 desde finals…

Gepostet von Protecció Civil Pollença am Mittwoch, 13. Mai 2020

42 altes de la COVID-19 a les Illes Balears

14:23 13/05/2020 – S’han donat 42 persones d’alta durant les darreres 24 hores, la xifra més alta del darrer més. Pel que fa als nous positius, se n’han registrat quatre més que no ahir, així com cinc defuncions. Amb aquestes dades, ens queden 277 casos positius actius, 43 menys que ahir. En total, s’han duit a terme 71.888 proves de laboratori (57.713 PCR i 14.175 proves d’anticossos).

A l’Estat, s’han registrat 439 positius més i 184 noves defuncions. Els pacients donats d’alta de la COVID-19 han estat 1.843.

Serveis Socials reparteix targetes per comprar aliments al Moll

14:07 13/05/2020 – Des de Serveis Socials ja han repartit targetes per comprar aliments a l’Eroski entre la meitat de les famílies que ho necessiten al Moll; preveuen que a finals de mes ja estigui tota la demanda coberta. Només s’ha posat en marxa en aquest nucli perquè és el lloc on més ha crescut la demanda del servei. Francisca Cerdà, regidora de l’àrea, apunta que a hores d’ara són 157 famílies que requereixen d’ajuda, el que suposa una mitja d’unes 350 – 370 persones en total. Així mateix, confia que amb el temps el gruix de persones necessitades disminueixi.

Amb les targetes podran comprar els aliments bàsics i de marca blanca al supermercat mencionat anteriorment. Cerdà especifica que els aliments que no encaixen amb les necessitats bàsiques, no passaran amb la targeta de la qual disposen. Remarca, també, que la carn que els hi entra només és la de porc, pollastre i conill. Aquestes es recarregaran cada mes amb 120 € per cap de família més 40 € per integrant. Això vol dir que si una família està composta per 4 persones, se’ls hi entregaran 120 + 40 + 40 + 40 €.

També és molt important destacar, que des de l’Ajuntament treballen per posar en circulació unes targetes de comerç pollencí. És a dir, una targeta que serveixi per comprar als establiments locals.

Obrin part dels poliesportius de Pollença i Moll

13:41 13/05/2020 – A partir de demà s’obri la pista d’atletisme i les dues pistes de tenis de Pollença, així com les tres pistes de tenis i les dues pistes de pàdel al Moll. Això sí, amb cita prèvia per correu electrònic o whatsapp i s’ha d’esperar la confirmació per part de l’àrea d’esports per poder controlar l’aforament. Han establert diferents franges horàries i van d’hora i mitja en hora i mitja.

Des de l’àrea d’esports vos informam que a partir de demà dijous 14 de maig s’obrirà prèvia reserva les instal·lacions…

Gepostet von Àrea d'Esports Ajuntament de Pollença am Dienstag, 12. Mai 2020

Segon dia consecutiu sense denúncies

08:38 13/05/2020 – Des de la Policia Local ens informen, per segon dia consecutiu, que no han hagut d’interposar cap denúncia per incompliment de les normes vigents durant aquest estat excepcional. Continuen controlant en un municipi on tot està tranquil.

Es realitzen les primeres PCR a Pollença

08:34 13/05/2020 – Ahir es van realitzar les primeres proves PCR a Pollença. Com bé explicaven des del centre de salut, no es fan a tothom. Segueixen al protocol marcat des del Ministeri de Sanitat.

2.000.000 de guants de nitril i més material sanitari

07:48 13/05/2020 – Ahir arribaven a les Illes Balears “2.000.000 de guants de nitril, 28.488 granotes de protecció, 15.000 bates quirúrgiques, 200.000 davantals LPDE i 40.000 escovillons (per prendre mostres per a les proves PCR)”, tot adquirit pel Govern autonòmic. Segons indiquen en una nota de premsa, a hores d’ara han arribat 150 tones de material sanitari comprat per part de la institució de l’arxipèlag.

Cap nou positiu per COVID-19

12:35 12/05/2020 – Aquestes darreres 24 hores no s’ha registrat cap nou positiu per COVID-19 a les Illes Balears i un total de 8 persones més que han superat la malaltia. Pel que fa a les defuncions, se n’ha comptabilitzada una. Amb això, ens queden 320 casos positius actius, nou menys que ahir. És destacable que s’han duit a terme 68.745 proves de laboratori (55.618 PCR i 13.127 proves d’anticossos).

Pel que fa als professionals sanitaris, s’han acumulat 343 casos, dels quals 81 continuen actius i 144 estan en vigilància activa.

Pel que fa a l’Estat, destaca que s’han registrat durant les darreres 24 hores un total de 426 nous casos positius de COVID-19, 176 defuncions i 1.841 pacients donats d’alta d’aquesta malaltia.

Es comencen a fer PCR al PAC

08:40 12/05/2020 – Aquest dimarts comencen a fer els tests al centre de Salut de Pollença. Tal com informen, “es faran tests a les persones amb sospita de coronavirus, no als seus contactes ni a pacients asimptomàtics”. Es realitzaran per diagnòstic i seguint els protocols marcats pel Ministeri.

Així mateix, indiquen que la prova que faran serà la PCR, “és a dir, la que detecta la presència del virus en les vies respiratòries”. Al PAC no tenen “per fer els tests d’anticossos, que són els que poden detectar si s’ha passat la infecció”.

Una jornada molt tranquil·la

08:36 12/05/2020 – El primer dia de la Fase 1 va estar marcat per la tranquil·litat. Des de la Policia Local ens informen que no hi va haver cap incidència. Ara bé, remarquen que la ciutadania té molts dubtes, els quals s’encarreguen els agents d’aclarir.

Es podran visitar els usuaris de les residències sense COVID-19

08:24 12/05/2020 – La consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, “ha signat una resolució que permetrà als usuaris” de les residències sense cap cas de COVID-19 rebre visites. Això sí, només una persona i un màxim de 20 minuts. S’aplicarà a les residències de gent gran en situació de dependència, amb discapacitat o diagnòstic de salut mental. Des del 16 de març que no poden rebre visites.

Tres positius nous, cap mort i 14 altes

12:42 11/05/2020 – Cap defunció i 14 noves altes durant les darreres 24 hores a les Illes Balears. També s’han registrat tres nous positius en aquest període de temps. Amb això, segons informa la Conselleria de Salut, queden 329 casos positius actius en la totalitat de l’arxipèlag, 11 menys que ahir.

Des que va començar l’epidèmia, s’han detectat un total de 343 casos positius entre els professionals i ara n’hi ha 89 que són positius actius i 151 que estan en vigilància activa. Pel que fa a les residències de gent gran, s’han detectat 3 casos nous de COVID-19 entre els usuaris.

En relació amb les dades a tot l’Estat, indicar que hi ha hagut 373 nous contagis, 123 èxitus i 973 altes.

El carrer Cecili Metel, una festa de balcons

09:37 11/05/2020 – Un dissabte més, el carrer Cecili Metel es va convertir en una festa. Amb els balcons ben engalanats i la música animada, van animar l’horabaixa a tots els veïns i veïnes.

Se suprimeixen les franges horàries a Cala Sant Vicenç

09:28 11/05/2020 – Tal com ens indica Tomeu Cifre, a partir d’avui les franges horàries se suprimeixen a Cala Sant Vicenç.

Què farà la Policia Local a partir d’ara?

09:15 11/05/2020 – Des d’avui mateix, la Policia Local s’encarregarà de vigilar que els ciutadans i ciutadanes compleixin amb les normes de distanciament social i higiene establertes. A banda d’això, indiquen que s’han hagut d’interposar dues sancions més per incomplir el confinament.

Un dolç diumenge al Centre de Salut

08:45 11/05/2020 – Des del Centre de Salut de Pollença agraeixen la generositat de Can Bisquerra i Can Xim per endolcir aquest diumenge. Van dur-los un pastís i una ensaïmada, respectivament.

Es faran proves a tots els casos sospitosos de COVID-19

08:34 11/05/2020 – Avui comença l’Estratègia de diagnòstic, vigilància i control de la fase de transició de la pandèmia generada per la  COVID-19. Això vol dir que es farà una PCR a tots els pacients sospitosos d’estar contagiats en un període de 24 hores. A Mallorca es podran realitzar als Centres d’Atenció Primària corresponents a cada pacient.

Però qui és sospitós d’estar contagiat? La Conselleria de Salut la descriu com aquella “persona amb un quadre clínic d’infecció respiratòria aguda d’aparició sobtada de qualsevol gravetat que cursa, entre d’altres, amb febre, tos o sensació de manca d’aire. Altres símptomes atípics com dolors musculars, diarrees, dolor toràcic o cefalees, entre d’altres, poden ser considerats també com a símptomes sospitosos d’infecció per SARS-CoV-2, segons criteri clínic”.

Entrada oficial a la Fase 1

08:17 11/05/2020 – Aquest dilluns, Mallorca entra oficialment a la Fase 1 del pla de desescalada anunciat pel Govern estatal. Això, però, no vol dir que s’hagi d’abaixar la guàrdia, ja que la COVID-19 segueix entre nosaltres i la seva incidència no ha desaparegut.

Se’ns atorguen més llibertats de moviment que no fins ara, encara que es mantinguin les franges horàries per sortir a passejar i fer esport. Tampoc està permès banyar-se a la platja.

foto de Som Pollença.

Sis nous positius a les darreres 24 hores

10/05/2020 – A les Illes Balears hi ha 340 casos positius actius de SARS-CoV-2, d’acord amb les dades del Ministeri de Sanitat, és a dir, 2 menys que ahir. D’altra banda, 1.401 persones s’han curat.

Així mateix, s’han notificat dues defuncions, i el total acumulat és de 209 morts. En les darreres 24 hores s’han detectat 6 casos nous, la qual cosa representa un increment del 0,3 % sobre els 1.944 casos que hi havia ahir en total (avui l’acumulat suma 1.950).  En total, s’han duit a terme 64.674 proves de laboratori (52.820 PCR i 11.854 tests d’anticossos). 

Quant a la situació en els hospitals, a Mallorca hi ha 185 persones hospitalitzades, 34 de les quals es troben en unitats de cures intensives. 154 persones reben atenció per part de les unitats d’atenció al coronavirus (UVAC). Cal recordar que no totes les persones que estan sota el seguiment de les UVAC de Mallorca són positives confirmades en SARS-CoV-2.

Diumenge serà el darrer dia que la Policia surti amb les sirenes

11:37 09/05/2020 – Demà serà el darrer dia que la Policia Local sortirà amb les sirenes a les 20 h. Agraiexen a tots els ciutadans i ciutadanes que segueixin respectant el confinament i donen les gràcies pel suport rebut aquests dies.

Detenen una persona reincident

11:35 09/05/2020 – La Guàrdia Civil va detenir ahir una persona al carrer Metge Llopis per saltar-se les normes de l’estat d’alarma de manera reincident.

Mallorca entra a la Fase 1

Mallorca entra a la Fase 1 aquest dilluns 11 de maig. Juntament amb Eivissa i Menorca, a l’etapa ja estrenada per Formentera a principis d’aquesta setmana. Els responsables governamentals insisteixen que Mallorca, Menorca i Eivissa reuneixen actualment les condicions apropiades per inaugurar la pròxima fase de desconfinament, ja que així ho demostra la situació sanitària.

Mallorca, Menorca i Eivissa passaran a la Fase 1 el pròxim dilluns

Gràcies al coratge i la immensa responsabilitat i esforç col·lectiu, començam a recuperar la normalitat: ⁣⁣𝐌𝐚𝐥𝐥𝐨𝐫𝐜𝐚, 𝐌𝐞𝐧𝐨𝐫𝐜𝐚 𝐢 𝐄𝐢𝐯𝐢𝐬𝐬𝐚 𝐩𝐚𝐬𝐬𝐚𝐫𝐚𝐧 𝐚 𝐥𝐚 𝐅𝐚𝐬𝐞 𝟏 𝐞𝐥 𝐩𝐫𝐨𝐩𝐞𝐫 𝐝𝐢𝐥𝐥𝐮𝐧𝐬!⁣⁣⁣⁣⁣⁣Ho feim preparats, sense abaixar la guàrdia. Conscients que ha costat moltíssim arribar fins aquí i ara no podem relaxar-nos.⁣⁣⁣⁣⁣⁣Mantenim tots la cautela i extremem la prudència per no tornar enrere. Seguim fent-ho bé per avançar!

Gepostet von Francina Armengol Socias am Freitag, 8. Mai 2020

El Ministeri ha acceptat que Eivissa, Mallorca i Menorca passin a la fase 1 a partir de dilluns. Si hem pogut començar a…

Gepostet von Govern de les Illes Balears am Freitag, 8. Mai 2020

El dilluns 11 de maig entren en vigor nous horaris de tren de dia laborable. A causa d’aquesta modificació, també canvien els horaris de les línies de bus que estan coordinades amb el servei de tren.

Consultau fent click aquí

24 positius actius menys que ahir

13:25 08/05/2020 – Avui hi ha 359 casos positius actius a les Illes Balears, 24 menys que ahir. Durant les darreres 24 hores s’han detectat 6 contagiats més, una defunció i 29 noves altes. Amb tot, s’ha de destacar que s’han duit a terme 57.524 proves de laboratori (48.191 PCR i 9.333 tests d’anticossos).

Pel que fa als sanitaris, s’han detectat un total de 340 casos positius, dels quals 88 continuen actius i 149 estan en vigilància activa. I a les residències, s’ha comptabilitzat un nou contagi d’un treballador.

A l’estat, aquestes darreres hores s’han registart 1.095 nous positius, 229 morts i 2.637 pacients curats més. Amb això, les xifres totals són de 222.857 positius acumulats, 26.299 defuncions i 131.148 altes.

Nova campanya de suport al comerç de proximitat

13:20 08/05/2020 – L’IDI llança una nova campanya de suport al comerç de proximitat davant la imminent obertura d’aquests el proper dilluns. Pretenen recordar que sense aquests, els carrers es queden sense vida i sense activitat. És per això que el seu lema és “El comerç fa poble”.

Més denúncies per incompliment de l’estat d’alarma

09:25 08/05/2020 – La Policia Local va haver de tornar a intervenir i posar dues sancions per incompliment de l’estat d’alarma. A més a més, van posar una tercera denúncia a un ciutadà del Moll després que els seus veïns es queixassin que posava la música massa alta. Va ser en aquesta intervenció que van requisar als denunciats un altaveu i, també, una escopeta de balins. Així mateix, des del cos de seguretat estan a l’espera que els hi donin les indicacions sobre com actuar a la propera fase del pla de desescalada.

Augmenta un 15% l’atenció a víctimes de violència masclista

09:13 08/05/2020 – Durant el període de confinament, l’atenció del servei de 24 hores a les víctimes de violència masclista ha augmentat en un 15%. És per això, que la consellera d’Igualtat, Pilar Costa, ha volgut explicar que han estat treballant en la difusió dels serveis d’atenció, en la coordinació de les institucions i en ampliar aquest servei d’atenció, suport i acompanyament a les usuàries.

L’ERTO del sector turístic es mantindrà el temps que faci falta

08:33 08/05/2020 – Després d’haver aprovat que l’ERTO del sector turístic es mantindria el temps necessari a les Illes Canàries, el Govern Central transmet a la comunitat autònoma balear que no hi haurà discriminacions i que tabmbé se’ls hi aplicarà aquesta mesura. Això s’allargarà fins que es pugui recuperar el transport aeri i marítim, així com garantir l’arribada de visitants a l’arxipèlag. Mínim, serà el 30 d juny.

En una nota de premsa, el Govern balear explica que ja ho havien demnat al Govern central fa més d’un mes.

6 positius acumulats a Pollença

13:30 07/05/2020 – Des de l’inici de la pandèmia, a Pollença hi ha hagut un total de 6 casos postius de la COVID-19. D’aquests, a hores d’ara, segons informen des de la Conselleria de Salut i Consum, 4 continuen actius. Els altres, un ha estat èxitus i l’altre ha superat el virus amb èxit.

Només 383 positius actius

13:07 07/05/2020 – El nombre de positius actius a les Illes Balears és avui de 383, 18 menys que la jornada anterior. Durant les darreres 24 hores s’han notificat 8 nous casos de persones contagiadas amb la COVID-19 i 2 defuncions més. Així mateix, cal destacar que hi ha hagut 24 persones que han estat donades d’alta.

Pel que fa als professionals sanitaris, s’han detectat un total de 339 casos positius. Avui n’hi ha 84 són positius actius i 153 estan en vigilància activa. A les residències s’han detectat dos nous casos entre treballadors.

Mascaretes solidàries

13:02 07/05/2020 – Protecció Civil Pollença segueix repartint mascaretes de manera solidària. Per poder-ne tenir, escriu o telefona al 659725808 indicant el nom complet, la direcció i el nombre de mascaretes que desitja.

Detingut per agressió policial

08:36 07/05/2020 – Ahir vespre van detenir una persona al Port de Pollença per incompliment de l’estat d’alarma i agressió a un agent de la Policia Local. Es va negar a identificar-se i va mostrar resistència a l’autoritat. Pere Cardell apunta que ells no tenen constància que fos un ciutadà reincident en aquest aspecte. A hores d’ara es troba a disposició judicial.

Petit repunt de nous contagis

12:55 06/05/2020 – Repunten els nous casos de COVID-19 a les Illes Balears. Aquestes darreres 24 hores s’han registrat 11 positius actius més, una defunció i 14 pacients donats d’alta. Amb les dades actuals, tenim a l’arxipèlag 401 positius actius, quatre menys que ahir. Des de la Conselleria de Salut i Consum destaquen que s’han duit a terme 49.788 proves de laboratori (43.031 PCR i 6.757 tests d’anticossos).

Entre els professionals sanitaris, des de l’inici de la pandèmia  s’han detectat un total de 338 casos positius. Ara mateix, en queden 90 en actiu i 164 estan en vigilància activa.

Pel que fa a l’Estat, els nous contagiats són 685, 244 nous èxitus i 2.516 pacients més donats d’alta de la COVID-19.

Es faran tests al Centre de Salut

08:37 06/05/2020 – Aquest dijous, les infermeres del Centre de Salut de Pollença rebran la formació per fer les proves de la COVID-19 al municipi mateix. Això, però, no vol dir que tothom que vulgui en pugui ser un usuari: hauran de seguir amb el protocol marcat. Així mateix, Alejandra Valero explica que encara no saben quan ho podran posar en marxa, tot i que serà entre aquesta setmana i la que ve.

L’escolarització es farà telemàticament

08:28 06/05/2020 – Tot i la incertesa de cara al curs vinent (2020 – 2021), l’escolarització dels alumnes es farà telemàticament. Els de 0 a 3 podran començar el procés dia 14 de maig; els que fan 3 anys aquest 2020, els de primària i ESO, l’1 de juny; i els de batxillerat, el 24.

Imatge

Dos passatjers per fila als vehicles de fins a 9 places

08:17 06/05/2020 – Ahir capvespre, el conseller de Transport, Marc Pons, va comunicar les noves mesures de seguretat quant a mobilitat. El més destacat, possiblement, és que podran anar fins a dues persones per fila (excepte la del conductor) en els vehicles de fins a nou places. Pel que fa als vehicles amb cabina, es permetran dos passatgers amb mascareta. I respecte als busos, no es podran ocupar més de la meitat dels seients.

Com posar-te bé la mascareta:

Dos positius i una defunció a les Illes

12:28 05/05/2020 – Aquestes darreres 24 hores s’han registrat dos positius a les Illes Balears i una defunció després de dues jornades sense cap èxitus. Així mateix, és destacable que s’han donat d’alta a 13 pacients, el que suposa que el total de curats ascendeix fins als 1.307. Amb tot això, des de la Conselleria de Salut calculen que a la totalitat de l’arxipèlag queden 405 positius actius. També destaca que ja s’han duit a terme 47.386 proves de laboratori (41.545 PCR i 5.841 tests d’anticossos).

Entre els professionals sanitaris, des de l’inici de la pandèmia s’han comptabilitzat 337 casos amb la COVID-19. Ara, són 94 els que continuen sent positius actius i 160 estan en vigilància activa.

A la resta de l’estat, les xifres també són millors aquests darrers dies. Avui s’han registrat 867 positius nous, 185 morts més i fins a 2.143 persones s’han donat d’alta.

Dues denúncies més per incompliment del confinament

08:42 05/05/2020 – Pere Cardell, subinspector de la Policia Local de Pollença, ens comunica que han posat dues denúncies més a ciutadans per incomplir amb el confinament establert. Així mateix, apunta que es va haver d’interposar una denúncia sanció penal a una altra persona per haver donat positiu en el text d’alcoholèmia. Tot i aquests casos puntuals, Cardell assegura que està “tot tranquil” al municipi.

Així mateix, els agents d’aquest cos municipal recomanen l’ús de la bicicleta a l’hora de fer els desplaçaments:

foto de Policia Local de Pollença.

Es recarreguen les targetes menjador

08:37 05/05/2020 – Les beques menjador es tornen a ampliar i recarreguen automàticament les targetes amb 100 € més. La quantitat ha de cobrir les necessitats de les famílies usuàries des de l’1 de maig al 31 del mateix mes. Els beneficiaris d’aquesta ajuda són, en total, 6.152 alumnes en el complet de les Illes Balears.

https://twitter.com/goib/status/1257267539928850432/photo/1

Zero nous contagis i zero defuncions a les Illes

13:00 04/05/2020 – Per primera vegada d’ençà que va començar la pandèmia no s’ha registrat cap nou contagi ni cap mort amb coronavirus a les Illes Balears. Així mateix, és destacable que 10 persones han estat donades d’alta durant les darreres 24 hores. Amb tot, el nombre de positius actius que queden a l’arxipèlag és de 417, 10 manco que ahir. Des de la Conselleria de Salut i Consum destaquen que, “en total, s’han duit a terme 45.646 proves de laboratori (40.397 PCR i 5.249 tests d’anticossos)”.

Entre els professionals sanitaris, s’han detectat un total de 336 casos positius. De tots aquests, a hores d’ara hi ha 102 actius i 184 continuen en vigilància activa.

A la totalitat de l’Estat, s’han registrat 356 nous pacients amb la Covid-19 i 164 defuncions. Així mateix, les altes han ascendit a 121.343, 2.441 més que ahir. I, mentrestant, la pandèmia es continua estenent arreu.

Es recuperarà l’activitat a partir de dia 11 de maig

12:54 04/05/2020 – En un comunicat, des de Parròquies de Pollença i Port, han anunciat que a partir de dia 11 de maig es tornaran a obrir les portes als feligresos. “Es dirà missa cada dia” a les dues parròquies de dilluns a divendres a les 10’00 h, els dissabtes a les 18’30 h al Port de Pollença i a les 20’00 h a Pollença, i els diumenges a les 10’30 h i a les 12’00 h respectivament.

Protecció Civil reparteix mascaretes a l’estació de bus

12:44 04/05/2020 – A partir d’avui, l’ús de mascaretes al transport públic és obligatori. Per això, des de Protecció Civil s’han encarregat aquest matí de repartir-les a les estacions de bus de Pollença i del Moll. Demà hi tornaran a ser entre les 06’00 i les 08:45.

Especifiquen que les que reparteixen són d’un sol ús Ara bé, ofereixen la possibilitat de comanar-ne de reutilitzables al 659 72 5808. Això sí, donaran prioritat als grups de risc.

Demà torna'm!!! de 6 a 8:45!!!Aturada de "correu" del TIB al carrer Cecili Metel, 69 a Pollença. I al carrer Roger de…

Gepostet von Protecció Civil Pollença am Montag, 4. Mai 2020

Més denúnices i avisos

08:22 04/05/2020 – La Policia Local ha hagut d’interposar cinc denúncies i fer diversos avisos al llarg del cap de setmana per incompliment de les normes vigents d’ençà de l’Estat d’Alarma. Tot i que ara se’ns permeti fer esport i passejar amb persones que viuen al mateix domicili, no tenim una llibertat completa. Pere Cardell recorda que “llevat dels passejos, les activitats s’han de fer individualment”, com ara anar a comprar o a la farmàcia.

S’inicia la Fase 0

08:16 04/05/2020 – Aquest dilluns 4 de maig s’inicia la Fase 0, la primera del pla de desescalada orquestrat pel Govern central. És comuna a totes les Comunitats Autònomes de l’Estat, amb l’excepció de Formentera, La Gomera, El Hierro i La Graciosa que han passat directament a la Fase 1.

Amb ella, se’ns permeten algunes llibertats més que no aquestes darreres set setmanes. Des del dissabte, però, que els majors de 14 anys ja poden passejar i fer esport. A partir d’avui, què podem fer exactament?

A més a més, des del Govern de les Illes Balears han habilitat un telèfon per aquells petits comerciants que tinguin dubtes a l’hora de començar el desconfinament en els seus locals. Es poden dirigir tant al correu infocomerc@dgce.caib.es o al telèfon 971. 178.900

❓Si tens un comerç i tens dubtes sobre el procés de desconfinament, tens un telèfon i una direcció de correu electrònic…

Gepostet von Govern de les Illes Balears am Sonntag, 3. Mai 2020

Cap defunció en les darreres 24 hores per coronavirus

A les Illes Balears hi ha 427 casos positius actius de SARS-CoV-2, d’acord amb les dades del Ministeri de Sanitat, és a dir, 10 menys que ahir. D’altra banda, 1.284 persones s’han curat.

Així mateix, no s’han comunicat defuncions i el total acumulat és de 197 morts. En total, s’han duit a terme 44.556 proves de laboratori (39.467 PCR i 5.089 tests d’anticossos). En les darreres 24 hores, s’han detectat 6 casos nous, la qual cosa representa un increment del 0,3 % sobre els 1.908 que hi ha en total.

Quant a la situació en els hospitals, a Mallorca hi ha 240 persones hospitalitzades, 40 de les quals es troben en unitats de cures intensives. La resta de persones, 329, reben atenció per part de les unitats d’atenció al coronavirus.

A Menorca, hi ha 8 persones hospitalitzades (5 a l’UCI). També hi ha 1 persona en seguiment per part de les UVAC.

A Eivissa, són 27 les persones hospitalitzades (6 a l’UCI). Altres 7 persones reben atenció de les UVAC a Eivissa i a Formentera.

D’ençà que va començar l’epidèmia, s’han detectat un total de 336 casos positius entre els professionals que fan feina en els centres sanitaris, el 17 % dels 1.908 casos que s’han detectat en total a les Illes fins ara. De tots aquests casos, a hores d’ara hi ha 99 professionals sanitaris que són positius actius, xifra que representa menys de l’1 % dels 16.000 professionals que fan feina a la sanitat de les Illes Balears. Un total de 184 estan en vigilància activa.

La situació a les residències

Pel que fa a la situació a les residències de gent gran, respecte del darrer informe no s’ha detectat cap nou cas positiu entre els usuaris ni entre els treballadors. Ara mateix, hi ha 144 usuaris amb contagi actiu per coronavirus, d’altres 108 han superat la infecció i 82 han mort. Pel que fa als professionals, ara mateix hi ha 66 positius actius i d’altres 83 que ja s’han curat. 

Quant a les residències per a persones amb discapacitat, no hi ha canvis respecte dels darres dies: ja han superat la malaltia 17 dels 20 treballadors infectats, i 35 dels 36 usuaris contagiats.

Etiquetes
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
Close
X