Municipi

60 dies sense trepitjar un bar: un retorn molt esperat

El dilluns 11 de maig està marcat al calendari de tots com l’inici de la Fase 1 del Pla de desescalada programat pel Govern.

Des de demà els bars i restaurants podran obrir les seves terrasses fins al 50% de la seva capacitat (i no fins al 30% com es va establir inicialment), sempre que es garanteixin les mesures de distància de seguretat i de 2 metres entre taules i grups de taules.

Estarà permès reunir-se en grups de fins a 10 persones, la qual cosa suposa un esperat retrobament amb amics i familiars.

“Tenim clients que porten venint des de fa 23 anys i als quals fa 60 dies que no veim. Tenim moltes ganes de tornar a veure a la gent de cada dia” explica Jaume Somereta, propietari del Bar Can Toni de Pollença, que demà, finalment tornarà a obrir les seves portes.

“Tenim clients que venen des de fa 23 anys i als quals fa 60 dies que no veim. Tenim moltes ganes de tornar a veure a la gent de cada dia”

Jaume Provençal

Els bars reobren les seves portes amb cautela però amb il·lusió. “És complicat. Els clients han d’entendre que ja no és com abans. Però és necessari tornar a obrir, tant per a buidar el cap, com per a impulsar l’economia de Pollença” afirma Somereta.

Els restauradors demanen als seus clients una mica de paciència davant aquesta nova situació. S’hauran de netejar i desinfectar cadires i taules entre client i client, i es prioritzarà el pagament amb targeta. A més disposaran de gel desinfectant en tots els establiments. La neteja dels banys serà permanent i només es podrà accedir d’un en un, excepte si es necessita assistència.

Es prohibeixen, de moment, les cartes de paper, tovallons o productes d’autoservei, que seran reemplaçats per pissarres, cartelleria o productes monodosi a petició del clients.

El restaurant Celler la Parra, o el Bar Can Toni, són alguns dels establiments pollencins que demà reobriran les seves portes retornant una mica de vida al poble.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button