CulturaMunicipi

Presentació de dos llibres sobre una obra inèdita de Franz Marc descoberta a Pollença

Una fita històrica sobre el llegat de l'artista i la seva evolució artística

Fotografia: Cercle de Belles Arts

Aquest dijous, 25 de gener, es durà a terme la presentació de dos llibres que parlen del descobriment d’una obra inèdita de Franz Marc, un destacat pintor representant de l’expressionisme alemany del segle XX. L’esdeveniment, organitzar pel Cerce de Belles Arts, es realitzarà a la Sala de Música del Casal Balaguer de Palma a les 19 hores i comptarà amb la participació dels autors, Carlos Jover i Tomeu l’Amo.

Carlos Jover, escriptor i crític d’art, presenta “El hallazgo de una obra de Franz Marc en Mallorca”. D’altra banda, el pintor Tomeu l’Amo presenta el seu llibre “Franz Marc: descoberta una nova pintura a Pollença (Mallorca)”. Ambdós autors aprofundeixen en la procedència, descripció, recerca tècnica i artística de la pintura, oferint una perspectiva completa de l’impacte del fet en la història de l’art.

L’obra i el pintor

La pintura “Red and blue goat between trees” va ser l’obra descoberta i destaca per formar part del període més valorat de l’artista, el Blue reiter. Època en què Marc componia animals blaus i vermells molt característics.

Red and blue goat between trees‘, obra de Franz Marc.

Guillem Bestard, fotògraf i pintor de Pollença, va ser qui va portar la pintura des de París, mantenint sempre una connexió amb les avantguardes artístiques europees de l’inici del segle XX. L’obra havia estat adquirida a la neta de Bestard per un artista i investigador que tenia llogada la casa on va aparèixer la pintura. Aquest, inicià la recerca davant les seves sospites de què es tractava d’una obra de Franz Marc, fins a confirmar-ho.

Franz Marc, mort als 36 anys en 1916, va ser un dels pintors maleïts seleccionats pel règim de Hitler per a l’exposició “Entartete Kunst” d’art degenerat en 1937. Els seus quadres van ser retirats, i alguns, com el famós “Torre dels cavalls blaus”, han desaparegut, sense conèixer-se peces importants en mans privades.


Amb tot, aquest descobriment representa una fita en la història de l’art i ofereix una fascinant finestra al llegat de Franz Marc i la seva evolució artística.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button