CulturaPollença

V Trobada Mallorquina de Baldufes

El proper cap de setmana l’associació Cap de Fibló col·labora per organitzar un esdeveniment contextualitzat dintre d’un espai de joc i de germanor.

La recuperació d’una joguina tradicional i de fabricació pròpia és el motiu d’una trobada de baldufes que, a banda del gaudi de jugar amb elles i fer-ne malabars, generarà un dia de festa per a grans i petits al poble de Pollença.

El proper 14 d’octubre se celebrarà al Claustre Sto. Domingo, Pollença, la V Trobada Mallorquina de Baldufes. Com ja és habitual en aquest esdeveniment, podrem gaudir d’una jornada gratuïta de jocs, exposició i venta de baldufes artesanals de tota mena. Pel que fa a les activitats, a més dels locals, comptarem amb la presència de baldufaires de renom internacional que ens mostraran les seves habilitats i ens ensenyaran a jugar durant els tallers oberts que començaran a les 10.30 del matí. Tot seguit, a les 12, hi haurà un espectacle amb baldufes de la mà de Rocco Il Trottolaio, d’Itàlia, i per finalitzar, el capvespre, se celebraran les olimpiades balduferes amb premis i proves que aniran des d’un nivell bàsic fins a les que requereixen d’una extrema habilitat amb la baldufa.

Durant tota la jornada hi haurà una petita barra a benefici de l’Associació Cap de Fibló i a migdia se farà una paella popular a benefici de PRODIS, l’associació que treballa amb persones amb diversitat funcional a Pollença, per la qual se demana que cadascú que vulgui dinar porti el seu plat i coberts.

Aquesta trobada, organitzada pel col·lectiu Embaldufats i Cap de Fibló i que compta amb el suport de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Pollença, consolida Mallorca com un dels punts més calents pel que fa a l’art de fer ballar baldufes, joguina tradicional en moltes cultures del món i que, girant a contracorrent de les tendències que ens atrapen i separen davant les pantalles, està en ple auge i desenvolupament en l’actualitat, abraçant a persones de tota classe i edat. 

En cas de pluja està previst realitzar totes les activitats a l’antiga estació de busos de Can Villalonga, situada al carrer Miquel Bota Totxo, a uns metres del Claustre Sto.

Xisco Valls, coordinador
Mostra més

Articles relacionats

Back to top button