Cultura

Entrevista a Jaume Cerdà de Manteca Latin Project

Demà, dissabte 29 de gener, a l’església del convent de Santo Domingo, hi ha un concert del grup pollencí Manteca Latin Project. Hem entrevistat al trompetista del grup, Jaume Cerdà “Lolo” que ens ha contat coses d’aquest quintet de latin jazz.

Quan i com va néixer Manteca Latin Project?

Manteca va sorgir cap a l’any 2014 com a un grup d’amics que quedàvem per estudiar. Realment va ser una coincidència trobar un grup de gent interessada per aquest tipus de música, que cadascú pogués aportar un instrument diferent i tots al mateix poble. Va ser molt xulo.

A poc a poc ens vam anar fent un repertori i, tot i que des d’un principi no haviem format el grup per tocar en públic, sinó per passar l’estona i estudiar, ens ho vam acabar plantejant per poder compartir allò que ens agradava fer amb la gent.

Quin tipus de música feis i que prioritzau a l’hora de cercar repertori?

Nosaltres feim latin jazz, una mescla de jazz i música cubana que és el que realment ens agrada tocar. Mai hem pensat en si és el que la gent vol veure o no, però ens hem adonat que és un tipus de música amable amb el públic que, a vegades no està acostumat a aquest tipus d’estil musical.

De moment tocam cançons d’altres músics, tot i que recentment, aprofitant l’aturada del concerts que ha causat la pandèmia, ens hem animat a compondre els nostres propis temes i, tot i que encara dissabte no els farem, creiem que aquest estiu estaran llestos per veure la llum.

Què podem esperar del concert de dissabte?

Bé, dissabte justament el nostre bateria habitual, en Marce, no pot venir, però hi haurà amb nosaltres en Miquel Amengual que és el bateria de Xanguito. Per tant, podeu esperar una formació nova amb un repertori diferent al que hem fet en altres ocasions, i sobretot bon rollo i el millor de nosaltres, que és allò que sempre intentam oferir. Jo he estudiat molt perquè així sigui.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button