FormentorMunicipi

El Far de Formentor es podrà convertir en hotel

El consell d’administració de l’Autoritat Portuària de Balears va donar ahir autorització per l’explotació dels serveis de bar-cafeteria-restaurant de tres fars de les Balears, Formentor, Artrutx i el de la Mola. 

En el cas del de Formentor a més a més es vol tramitar una autorització per la ocupació turística de diverses despencències. Així doncs es veuria transformat en una explotació hostelera gestionada per l’empresa Colaboradora Hostelera Uno, que ha proposat una tasa d’ocupació anual de 32.153€ amb una millora anual de 110.000 i un 4% de la facturació. Un pressupost molt elevat per una autorització de només tres anys de vigència.

Aquesta és la informació que ha fet pública Ports de Balears, però de moment no s’ha adjuntat cap tipus de documentació oficial amb la proposta de l’empresa ni els plecs de la concessió. Tampoc es coneix el pla de sostenibilitat d’aquestes instal·lacions que estan en un lloc natural privilegiat de la nostra illa que cal protegir.

Per altra banda, d’aquesta manera queda totalment descartada la proposta de fa anys a la Conselleria de Medi Ambient de transformar el far en un refugi com a final de la ruta GR211, una manera totalment sostenible de turisme que afavoriria el turisme de fora de temporada i amable amb el medi. Recordam que la ruta del Port de Pollença fins al far de 1863 va perdre parts amb la construcció de la carretera, però fa anys que es sol·licita que es torni a fer possible.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button