Cultura

28 de juny: Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+

Aquest dia se celebra per reivindicar la lluita d'aquest ampli col·lectiu que desitja fer valer els seus drets

El mes de juny és considerat en l’àmbit internacional el mes de l’orgull LGTBIQ +, una data plena de reivindicació de drets socials en què també hi ha lloc per a la celebració de la llibertat sexual amb festes, carrosses, cercaviles i molt color. Tot i que, des de l’arribada de la pandèmia del coronavirus, el conegut com a orgull LGTBIQ+ ha modificat la seva celebració per adaptar-se a les mesures sanitàries pertinents.

La matinada del 28 de juny de 1969 va suposar un punt d’inflexió en la lluita per la llibertat sexual. Era una època en la qual la immensa majoria de persones que tenien dissidència en la identitat de gènere no se sentien amb llibertat per dir obertament que no ho eren. La gent que vivia al carrer i els que es dedicaven a la prostitució assistiren al Pub Stonewall Inn, on els va sorprendre una gran batuda policial. L’any següent, per commemorar la resistència a l’homofòbia i a la transfòbia dels agents de la policia de Nova York es va convocar una manifestació el 28 de juny del 1970 amb la primera marxa de l’orgull de la història, que va recórrer els carrers de Central Park. És per aquest motiu que des dels anys setanta se celebra l’Orgull cada dia 28 de juny per reivindicar la lluita d’aquest ampli col·lectiu que desitja fer valer els seus drets.

Cel·lebració a Pollença

El programa va tenir inici el passat 24 de juny i finalitza aquest divendres 2 de juliol amb la projecció de la pel·lícula La Chica Danesa com a cinema a la fresca a les 21.15h al pati de l’Ajuntament . També es gratuït però s’ha de fer la reserva prèviament a través del mail mediadora@ajpollenca.net o al 673 528 788.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button