Cultura

23 d’abril, Dia Internacional del Llibre

Cada any se celebra amb molt entusiasme i alegria per tal de perpetuar aquesta tradició que es basa en l'amor i la cultura

Un 23 d’abril de 1564 va néixer a Anglaterra William Shakespeare, el mateix dia curiosament que va morir, cinquanta-un anys després. Un dia abans però del mateix any, concretament el 22 d’abril, va morir un altre dels escriptors més importants de tots els temps: Miguel de Cervantes. Per aquesta raó, va ser la data escollida per la Unesco per declarar el Dia Internacional del Llibre.

La tradició de regalar un llibre en aquesta celebració, es remunta als anys vint del segle XX, quan Vicent Clavel, director de l’editorial Cervantes, va proposar a la Cambra Oficial del Llibre i al gremi d’Editors i Llibreters el 7 d’octubre, com dia per a promoure la lectura i els llibres. No obstant això, seria poc després, en 1929, quan coincidint amb l’Exposició Universal de Barcelona, es va canviar a l’actual 23 d’Abril, perquè es va creure més idoni per les raons anteriorment explicades.

També un 23 d’abril va morir l’Inca Garcilaso de la Vega, important escriptor de la literatura Llatinoamericana.
Un dia sense dubte, en el qual els amants de la lectura es donen cita en les llibreries i en la resta de parades ambulants instal.lades als carrers de ciutats com Barcelona, en la qual coincideix també amb el seu patró, Sant Jordi.

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X