Cultura

Xesca Ensenyat, protagonista del desembre a l’Obra Cultural

Dos actes per reivindicar el llegat literari, cultural i polític de l'escriptora i primera presidenta d'aquesta institució

Aquest desembre coincideix la celebració del 40è aniversari de la fundació de l’Obra Cultural de Pollença i que es compleixen 10 anys des de que va morir Xesca Ensenyat, escriptora que va tenir l’honor de ser la primera presidenta de la institució. Per això i “davant el silenci de les institucions” per recordar-la, dedicaran el desembre a reivindicar “el llegat literari, cultural i polític” d’una de les pollencines més rellevants.

I és per això que han organitzat dos actes que situen a Ensenyat com a epicentre de les activitats de l’Obra Cultural. Dia 14 celebraran una taula rodona sobre Xesca Ensenyat a l’Ateneu, debat en el qual hi participaran en Carles Rebassa, en Francesc Company, en Biel March i na Pilar Arnau, ella com a moderadora. I el segon acte se celebrarà dues setmanes més tard, el 27, al Club Pollença. En aquest cas, la poetessa Joana Arbines llegirà textos de Xesca Ensenyat, Maria-Mercè Marçal i Montserrat Roig, tres referents feministes. Tot seguit es representarà L’Hora Violeta.

Des de l’Obra Cultural animen a tothom a assistir-hi. I ho fan recordant a l’homenatjada qui, asseguren, deia que la cultura fa tornar guapos.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button