MunicipiPollençaRestauració

Un centenar d’establiments hostalers de Pollença participen en la campanya Moviment Banderes Verdes d’Ecovidrio

La col·laboració de l'hostaleria, que genera quasi el 50% dels residus d'envasos de vidre d'un sol ús, resulta clau per incrementar la taxa de reciclatge

Quasi 100 bars i restaurants pollencins s’han sumat a la quarta edició del Moviment Banderes Verdes d’Ecovidrio amb col·laboració amb l’Ajuntament de Pollença, una iniciativa que té com a objectiu reconèixer l’esforç dels establiments hostalers per la sostenibilitat durant l’estiu, especialment quant a la gestió correcta dels seus residus.

La campanya contempla accions per a donar resposta al notable increment de la generació de residus d’envasos de vidre en zones costaneres ocasionat pel turisme estival. A l’estiu es consumeixen un terç dels envasos de vidre que es posen en circulació i un 50% d’ells es genera directament en el sector hostaler, per la qual cosa la seva implicació és clau per a generar una transició real cap a un model més circular.

Mentre duri la campanya, Ecovidrio elaborarà la II edició del Baròmetre sobre la sostenibilitat hotelera amb l’objectiu d’analitzar la presència de mesures a favor de la sostenibilitat en el sector HORECA a través de quatre categories: la gestió eficient dels recursos, l’eficiència energètica, el consum responsable i el consum d’aigua.

Ecovidrio realitzarà més de 300 visites d’informació i sensibilització durant el període estival. A més, s’instal·laran nous contenidors i es lliuraran cubs per facilitar el transport dels residus d’envasos de vidre.

El Moviment Banderes Verdes va recollir, l’any passat, a les Balears, més de 12.000 tones d’envasos de vidre, un 28% més que l’estiu de 2021.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button