MunicipiPollençaSalut

Coronavirus a Pollença: Estat de la vacunació

Aquesta setmana el PAC ha començat a citar a la gent gran de 74 anys

La coordinadora del centre de Salut de Pollença, Alejandra Valero, ha explicat a la ràdio municipal com es troba la situació de vacunació a Pollença. Aquesta setmana, al PAC de Pollença ja han començat a avisar a la gent gran de 74 anys que seran vacunades amb la vacuna Pfizer. La Doctora explica que ja han acabat amb tots els majors de 80 anys, “hem avançat molt”.

Però, hi ha gent de més de 75 anys que no han pogut localitzar o què tenien telèfons erronis a la base de dades. Per tant, la coordinadora del centre fa una crida a tots els pollencins d’aquesta edat o més que no hagin estat citats a vacunar, perquè es posin en contacte amb el PAC.

La prova de foc de Setmana Santa; superada

A Pollença, avui ens trobem amb sis casos actius, els quals “tots són lleus”. Valero explica que els possibles casos de Setmana Santa s’haurien vist reflectits aquesta setmana i, per al moment, ens trobem fa dies en la mateixa xifra, “molt bon senyal”. Des de la setmana passada no s’ha donat cap cas positiu ni cap alta, per tant, “si tot segueix així aquesta setmana donarem altes i Pollença tornaran a baixar els casos”.

La presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha apuntat aquest dimarts, al ple de Parlament, que les restriccions en l’hoteleria i restauració “es mantindran mentre siguin necessàries per poder fer la desescalada lenta”. Armengol ha recordat que el full de ruta del Govern és, primer, evitar contagis per salvar vides i, després, reactivar l’economia “pel que és necessària una desescalada lenta sota els criteris del Comitè de Malalties Infeccioses”. Per això, ha insistit que les restriccions es mantindran mentre siguin necessàries per a aquesta desescalada lenta”.

Davant aquesta decisió, Valero explica des d’un punt de vista “estrictament sanitari” que “fins que no tenguem una taxa de població major de gent vacunada no s’haurien de llevar mesures ni relaxar-mos”. “Si realment volem que no augmentin els casos abans de l’estiu la manera són les restriccions i s’està veient que funcionen”.

Polèmica amb la vacuna AstraZeneca

Les darreres setmanes, la vacuna AstraZeneca ha estat la protagonista dels mitjans de comunicació. Suspensió i reactivació de la vacuna, canvis en rangs d’edat i més. Davant això, Valero explica que les “decisions estan preses en funció dels estudis i evidències que es tenen. Les darreres actualitzacions de vacunació recullen que realment en persones majors l’AstraZeneca és més efectiva“. “Per què prioritzam de 60 a 69? Per què està demostrat que la gent de més de 60 mor més per la Covid i per tant prioritzem aquestes persones”. “No és que no es pugui posar a gent menys de 60, només que ara prioritzam aquest grup de població“.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button