MES -ESQUERRAPolíticaUnides Podem

Junts Avançam i Podem al·leguen a la modificació puntual del PORN, pel que fa a Ternelles

Aquestes són les al·legacions que proposen els partits municipals

Junts Avançam i Podem Pollença al·leguen a la modificació del pla d’Ordenació de la Serra, arran de la regulació del pas per Ternelles. Junts, considera que la proposta de la Conselleria d’accés a Cala Castell i al Castell del Rei és “absurdament restrictiva”. Des de Podem, demanen que es modifiqui la cartografia que afecta tant a l’àmbit del Castell del Rei com de Cala Estremer, per “poder disminuir la proporció necessària de zones d’exclusió i augmentar al Castell del Rei la zona d’ús limitat i a Cala Estremer la zona d’ús compatible”.

En concret el Pla, permet l’accés a Cala Castell (prèvia autorització de la Conselleria), un màxim de 20 persones diàries, només entre els mesos de setembre a gener (5 mesos). Davant això, Junts Avançam troben aquesta restricció “exagerada i què no està justificada en absolut, ni per motius ambientals ni per motius patrimonials”. I, proposen que “s’hi permeti anat tots els mesos de l’any i un nombre de persones superiors a la proposada per la pròpia Conselleria”.

Podem Pollença, en les seves al·legacions, sí que estaria d’acord amb la proposta de limitació de 20 persones diàries. Però, opinen que s’haurien de permetre les visites puntuals anuals i controlades per apropar-se al Castell del Rei, i també eliminar la temporalitat de restricció d’accés a les Cales, “eliminant l’actual prohibició des de febrer fins agost”.

Per altra banda, Junts Avançam expressa que “no fa falta modificar el PORN per permetre el pas pel camí de Ternelles fins a la mar”, ja que, la nova llei de Conservació, en la darrera modificació, “ja regula l’accés a les zones d’exclusió, quan arribin als béns de domini públic marítim-terrestre i als Bens d’Interès Cultural, fins i tot mentre es modifica qualsevol instrument d’ordenació”. I, com explica el partit, l’article 1.2 de les normes del PORN, determinen que els vials, carreteres i camins inclosos en el Plà Territorial Insular estan excloses de les determinacions del mateix Pla. Per tant, “convé que s’aclareixi aquest apartat, ja que faria innecessari aquesta modificació, en no quedar afectada per la LECO i les zones d’exclusió”.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button