Eu MollMunicipiPollençaSuccessos

Denuncien l’augment de furts al Port de Pollença

Diversos testimonis asseguren patir el furt de diversos objectes dins les barques amarrades a la zona

Alguns ho denuncien i d’altres no; però la realitat de molts veïnats de la zona del Moll és que els furts han augmentat en els darrers mesos. No es tracta de robatoris amb violència ni de l’apropiament de joies o diners; més bé, els pressumptes lladres aprofiten la oportunitat de furtar objectes més específics, la majoria, ubicats a les petites barques amarrades al port.

Arrel de la publicació dins un grup de Facebook, diversos veïnats han aportat la seva experiència sobre aquests furts. Un d’ells, en Jorge Lugli. Ell ha patit dos furts en qüestió de quinze dies. “El primer va ser l’àncora que tenia a la popa del dingui; es varen pujar amb algun ganivet o navalla, tallaren la corda i se la varen endur”, ens explica.

“He patit dos furts en manco de quinze dies. Em fa sentir impotent”

Pocs dies després, aquest veïnat va tornar a revisar les seves pertenències i va descobrir impotent com faltaven els rems de l’embarcació. “Me sent malament i molt impotent de que passin aquestes coses. Jo venc d’un país d’on si et descuides, et roben la teva ombra; des de que visc aquí, ho faig molt tranquil; deixaves portes obertes i no passava res i ara de cop i volta, passa tot això”.

En Jorge no ha denunciat aquests petits furts. El valor de les coses robades no supera els 50 euros i tampoc té documents d’objectes tan quotidians on pugui defensar que són propietat seva. “Jo el que vull és que hi hagi més presència policial que pugui persuadir a les persones que estàn cometent aquests robatoris. Els lladres estàn aprofitant per endurse’n qualsevol cosa i vendrer-la després al mercat de segona mà; i clar, no tens com demostrar que allò és teu. Vull que torni la tranquilitat a la zona i que la controlin un poc més”.

Els veïnats demanen més presència policial a la zona del Moll

Els veïnats són conscients de l’època de pandèmia que vivim i saben que la policia està molt centrada en el compliment de la normativa sanitària però “no per això s’han d’oblidar de fer les altres feines“, comenten. En Jorge ho té clar: “Poc o molt, robar és robar; és cert que hi ha persones que ho passen malament però no es pot justificar un robatori per fam; és millor demanar a la caritat que robar als altres”.

No és l’únic que ha patit aquests furts a la zona del Port de Pollença. Altres veïnats denuncien el robatori de motors, canyes de pescar i fins i tot de benzina. Tot el que és susceptible de revenda al mercat de segona mà, va desapareixent poc a poc. Ens ho conta un altre veïnat pollencí. Marc Crespí va patir el robatori d’una maleta de bengales per valor d’uns 300 euros. “Me varen desfer un pern que subjectava la porta i m’ho varen robar. Eren noves de trinca. No varen tocar res més. Venien a per allò”, ens explica.

Un altre veïnat va denunciar el robatori d’una maleta de bengales per valor d’uns 300 euros

Ell sí va posar la denúncia corresponent al quarter de la Guàrdia Civil però no ha tengut cap efecte. “Em varen dir que mirarien les càmeres però no n’he tornat a saber res”. En Marc defensa que les càmeres instal·lades al Moll són insuficients i inútils. “No serveixen per identificar ningú”. Aquest veïnat ens explica que habitualment ningú es fica a la barca d’un altre, que és una qüestió de codi de respecte i tradició a la zona. “Normalment no et solen tocar res i mira ara. Fa falta més vigilància i més càmeres de seguretat. Duc un mal any, també me varen robar la bicicleta dins el poble; estava fermada a una paret i se la varen endur”.

Des de SomPollença ens posam en contacte amb Policia Local i Guàrdia Civil per saber més d’aquesta situació però els cossos de seguretat pollencins no en tenen constància d’aquest augment. “Al revés, les dades sobre furts i robatoris han baixat; això del que es denuncia, clar, si no ho sabem, no podem fer res”, expliquen.

Per un altra banda, responen a la crida que fan els veïnats respecte a intensificar la vigilància en el Port de Pollença. Els agents asseguren que patrullen i vigilen per tot però que la pandèmia influeix. “Ens centram més en el compliment de la normativa sanitària però sí seguim fent rondes. Al Club Nàutic no hi solem entrar, té la seva pròpia policia del port i nosaltres col·laboram amb ells però quan succeeix alguna cosa”, comenten.

L’APUNT

Ens arriba a la redacció una fotografia del clavegueram.

També han desaparegut algunes de les tapes; un fet que estaria relacionat amb la venda posterior de metalls, com podria ser el coure. Les forces de seguretat asseguren que sí es té constància d’aquests robatoris al municipi d’Alcúdia però no tant a Pollença.

Mentrestant, els veïnats continuen vegent impotents com els petits furts es produeixen en diversos racons del municipi.

Mostra més

Alba Gonzalez

Corresponsal de La Sexta a les Illes Balears. Present a IB3 Televisió. Colabor amb Som Pollença. El periodisme és la meva vida. Amant de la realitat i les persones. Fan de la filosofia vital.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X