MunicipiTecnologia

Els menors passen una mitja de 44 minuts al dia a WhatsApp

Espanya és líder en el rànquing d'aplicacions de comunicació amb un 52,74% de menors amb perfils actius

Fa uns anys, que per alguns pareix que va ser ahir, el món de la missatgeria instantània es reduïa a 160 caràcters i 25 cèntims per missatge: l’espai i preu d’un SMS. La creació d’un llenguatge alternatiu com “Tkm”; “Xq” o “Salu2” tenia la intenció de disminuir al màxim els textos amb la finalitat de no pagar un extra, fet que va alterar a la Reial Acadèmia Espanyola i als docents a parts iguals.

No va ser l’any 2009 quan va néixer WhatsApp, l’aplicació gratuïta que va revolucionar la missatgeria instantània i que, a mitjans del 2021, va arribar a convertir-se en l’aplicació mòbil de comunicació més afamada, amb uns 2.000 milions d’usuaris a tot el món, d’acord amb Statista, un portal d’estadístiques que aporta dades tretes dels estudis de mercats realitzats. A més a més, Facebook, recalca que diàriament s’envien un total de 100.000 milions de missatges mitjançant l’aplicació.

Qustodia, la plataforma líder en seguretat en línia i benestar digital per a les famílies, ha volgut fer una radiografia sobre el comportament digital en els menors d’entre 10 i 18 a Espanya, Regne Unit i els Estats Units.

En el seu estudi, es comprova que Espanya és líder en el rànquing d’aplicacions de comunicació amb un 52,74% de menors amb perfils actius, per darrere del Regne Unit, amb un 36,81%. Els Estats Units, per la seva part, se situen en un 5,2%, una xifra molt llunyana de la que tenim en el nostre país.

Els temps d’ús

Conforme les anàlisis, els menors espanyols, empren una mitja de 44 minuts diaris a WhatsApp, la qual cosa suposa un increment percentual dels temps a l’aplicació que arriba fins al 41,94 respecte a les dades recollides l’any 2020. Dit en unes altres paraules, això significa estar 268 hores a l’any escrivint i rebent missatges.

L’estudi, així mateix, es classifica en grups d’edat per observar quina franja fa servir més temps el WhatsApp, i els menors entre el 16 i els 18 guanyen per golejada, consumint 56 minuts al dia utilitzant la xarxa social. Per la seva part, els menors entre 13 i 15 anys l’usen 43 minuts al dia i els de 10 a 12 anys, un total de 37 minuts.

A grans trets, pot parèixer que els temps estimat que passen aquests joves a l’aplicació no és excessiva, fins que ens adonam que el WhatsApp té una única funció: enviar i rebre missatges; no com altres aplicacions com TikTok o Instagram, on pots mirar i crear un altre tipus de contingut.

Les famílies opten per bloquejar WhatsApp

El fet que la xarxa social serveixi per comunicar-se, no vol dir que quedi exempta dels perills associats al mal ús. L’app permet el tràfec de fotografies, vídeos i àudios, provocant així el risc en què els menors d’edat es converteixin en víctimes dels habituals “cyberbullying”, “sèxting” o “grooming” (engany pederasta). Per aquest motiu, moltes famílies opten per bloquejar l’aplicació als seus fills, que segons les investigacions, a Espanya, un 21,65% dels menors, tenen el WhatsApp restringit.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button