MunicipiSalut

Heu vist peces com aquesta? Voleu saber la seva història?

Aquesta activitat es troba dins del marc d'activitats d'AFAMA pel dia mundial de l'Alzheimer

L’associació AFAMA i els seus usuaris han col·locat recentment aquests cartells en forma de peçes de trenca-closques.

Ho feren dintre del marc de les activitats programades pel dia mundial de l’Alzheimer, aquesta malaltia que degenera els processos de memòria de les persones.

Des de l’equip d’AFAMA volen normalitzar la malaltia de l’Alzheimer perquè, tot i els aspectes negatius que aquesta comporta, això no ens ha de privar de poder seguir gaudint i fer gaudir les persones afectades per l’enfermetat. A més a més, aquest fet, el de poder sentir que amb el tenir-ne cura generam impactes positius tant dins dels malalts com dins nosaltres mateixos, és el que dóna sentit i anima a seguir compartint les coses bones de la vida amb qualsevol tipus de malalt.

És un poc el que hem volgut mostrar amb això, i en certa manera són aspectes que fan que la feina al dia a dia sigui bona de dur

Toni Cifre Gili, terapeuta ocupacional d’AFAMA

El fet de veure riure, veure sentir tendresa, petits plaers que dónen força per seguir cuidant i treballant.

Per això, el que aquesta activitat vé a dir és que no hem de deixar sentir emocions ni fer sentir-les a aquests familiars i amics.

Les peçes de puzzle simbolitzen una mica el que fa la malaltia dins el nostre cervell, que quan ens falta qualque peça no funciona tot com toca. Però queden altres peces amb les que podem seguir funcionant. A la malaltia l’acompanyen aspectes molt negatius, però d’aquests n’hi hem de saber treure els positius a través d’allò que encara sabem fer, o d’aquells que ens acompanyen i ajuden a seguir amb el dia a dia. També afloren sentiments i emocions que, desgraciadament moltes vegades no expressam. I tot i l’oblit que representa l’Alzheimer hi ha l’estima i la tendresa. No desapareixen amb la malaltia.

Equip d’AFAMA
Mostra més

Articles relacionats

Back to top button