MunicipiPollençaSuccessos

Després de l’incendi, s’avaluarà l’estat dels edificis

Tretze persones han hagut de ser traslladades a altres vivendes avui vespre

L’incendi d’ahir es produïr sobre les 17.00h del capvespre al primer pis de damunt el forn de Ca’n Xim. A aquest pis s’hi trobaven càmeres frigorífiques i altres aparells elèctrics que podrien haver sigut la causa de l’incendi degut a qualque curtcircuit. Tot i això, no es sap de ben segur quines han sigut les causes de l’incendi i, com ens han informat des del cos de bombers, potser no arribi a saber-se mai en concreció degut a l’estat de carbonització en que es troba l’edifici.

El mateix cos de bombers hi ha fet guàrdia fins les 5.00h de la matinada, tot i que el foc es controlà ja des de les 20.00h de l’horabaixa.

Els edificis, en estat d’avaluació

Havent pogut parlar amb el senyor batle, Martí March, hem pogut saber que a l’edifici hi ha encara algún focus de foc minoritari, per la qual cosa els bombers segueixen controlant la situació fent-hi guàrdia.

Per aquest motiu, encara no e spot fer una avaluació completa. Serà important, aleshores, un cop es pugui procedir a aquesta avaluació total per part dels tècnics d’urbanisme, conèixer l’estat de l’edifici i els edificis colindants.

No obstant, tot apunta a que l’edifici de Ca’n Xim haurà de ser demolit, almanco, les parts superiors. Així, Pollença perdrà tot un símbol de l’imaginari popular amb un forn que ha donat de berenar tants d’anys a tot el poble. Que havia fet seu el nom del Carrer de la Mar.

Ara, l’important serà avaluar també l’estat de les vivendes colindants. Tretze persones han hagut de ser traslladades aquesta nit o bé a cases de familiars o bé a hotels (Duva i Ca’n Jordi), estàncies que ha sufragat l’Ajuntament. Es tenia por a que alguna paret d’aquestes edificacions veïnes pogués col·lapsar degut als contrasts de calor tan intensa amb el fred i humitat posteriors.

Un cop pugui procedir-se a fer aquesta avaluació completa es sabrà segur si tots els veïns podràn tornar a les seves llars sense preocupacions.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button