MunicipiSalut

A partir del 28 es permetrà anar a treballar sent positius en coronavirus

La Conselleria de Salut i Consum renova les mesures sanitàries per fer front a l'actual situació del coronavirus.

“Com tots sabeu l’actual situació epidemiològica del coronavirus fa que hàgim d’adaptar un canvi en l’estratègia de la salut pública”. Així és com ha obert la directora general de Salut Pública i Participació, Maria Antònia Font la roda de premsa per explicar el nou plantejament de la Conselleria de Salut i Consum per fer front a l’actual situació del coronavirus.

Les noves mesures entraran en vigor el dilluns 28 i entre les transformacions s’hi preveuen que les persones vulnerables amb símptomes com tos, febre o mal de coll i donin positiu o negatiu una vegada es facin la prova del coronavirus, hauran de romandre en el domicili fins a desaparèixer els símptomes, a més, hauran de dur la mascareta per interactuar amb els convivents i preservar-la fins 10 dies després d’haver experimentat els primers símptomes; a part d’avisar als seus contactes estrets.

Per una altra banda, i aquí el caos, aquelles persones que acudin a un centre salud i que no tenguin símptomes o que en tenen, però molt lleus, sanitat prescindirà de realitzar-li proves diagnòstiques per comprovar si, efectivament, estan contagiats. Una persona amb símptomes lleus i que es confirmi que tengui covid, podrà anar a treballar, pel que, s’elimina, per tant, l’obligació d’aïllament inclòs pels contactes estrets.

Per les persones que visquin en àmbits vulnerables i donin positiu, s’imposa la quarantena de 5 dies, i una vegada finalitzi el període d’aïllament, no serà necessària una prova per saber si el virus ha desaparegut. En canvi, les persones que treballin a llocs vulnerables, com ara hospitals o residències, serà, igualment imprescindible l’aïllament de 5 dies, però sí que hauran de fer-se una prova per comprovar que són negatiu.

Segons han explicat la directora general de Salut Pública i Participació, Maria Antònia Font i el portaveu del Comitè Autonòmic de Gestió de Malalties Infeccioses de les Illes Balears, Javier Arranz, l’objectiu d’aquest canvi és normalitzar el coronavirus com si fos qualsevol altra patologia similar, i encara que pareixi que és una estratègia que vigila menys, en realitat posa el foc en les persones vulnerables i que poden empitjorar de manera ràpida, doncs el factor de major delicadesa és l’edat, d’acord amb Arranz.

Totes aquestes indicacions ja estan traslladades als serveis de salut, per son conscients que per la seva primícia, no es compleixin en el 100% perquè “és veritat que la fase de transició serà d’una certa inestabilitat”, com diu el portaveu del Comitè Autonòmic de Gestió de Malalties Infeccioses de les Illes Balears, però “aquest canvi arriba gràcies al compromís que ha tengut la ciutadania en aquest país, sobretot amb la vacunació”, ha reconegut Font.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button