FormentorMunicipi

Recuperació del camí vell del Far de Formentor

El camí formarà part de l'etapa 8 que va des del refugi del Pont Romà fins al Far de Formentor

El camí Vell del Far de Formentor, amb una longitud de 12.090 metres i una amplària mitjana de 1,6 metres, enllaça cala Murta amb el far del municipi de Pollença. La seva construcció data d’entre els anys 1857 i 1859, sent la via de connexió per portar combustible i queviures al far, fins al 1950 quan es va construir la carretera nova. El Ministeri d’Hisenda va cedir aquest camí antic al Consell de Mallorca el 25 de febrer de 2018 per a incorporar-ho a la Ruta de Pedra en Sec (GR-221), del qual formarà part de l’etapa 8 que va des del refugi del Pont Romà fins al Far de Formentor.

Aurora Ribot, vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, i Inmaculada Férriz, directora insular de Medi Ambient, l’han visitat avui per comprovar que les tasques de neteja i millora es duen a terme de manera eficient. S’està retirant tota la vegetació i els arbres o branques que dificulten el pas dels excursionistes, però tenint en compte criteris de conservació.

«Treballem per a poder obrir aquest tram i garantir la seguretat de la gent que fa senderisme per la Ruta de Pedra en Sec»,

assegura Ribot.

Una vegada finalitzades aquestes tasques, es reconstruiran els 1.080 m² dels marges del mateix que es troben en mal estat, però mentrestant es demana precaució als senderistes que visitin la zona.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button