Salut

Joan Carles March: “Si hi ha més restriccions, és fonamental que hagi més ajudes”

L'especialista parla d'impulsar la vacunació, d'ajudes o disminució d'imposts

El pollencí Joan Carles March, especialista en medicina preventiva i salut pública, en un article a Última Hora ha fet una anàlisi de la situació actual de coronavirus a Balears.

L’especialista parla sobre la realitat a les Illes i que “avui estem pitjor que ahir i ahir millor que abans d’ahir“. Davant la pujada de casos a Balears, March considera que “són necessàries més restriccions”. Però, alhora, deixa clar que si “hi ha més restriccions, és fonamental que hi hagi més ajudes i han d’arribar ja als diferents sectors, tant a les persones amb menys recursos com a autònoms com als sectors econòmics més necessitats”, exposa.

En segon lloc, March apel·la a un estudi de revisió de literatura científica on es conclou que el tancament de locals d’hostaleria i restauració és una de les mesures més efectives per disminuir la incidència i mortalitat per covid-19. Per tant, seguint aquest estudi, el pollencí considera que “té sentit que davant el repunt del nombre de contagis es plantegi el tancament dels interiors de bars i restaurants”.

En tercer lloc, parla de la importància de què la posada en marxa de les restriccions vagin lligades a dues qüestions sobre les ajudes que haurien de donar: l’ingrés mínim vital i que les institucions “haurien de disminuir o minimitzar els impostos que han de pagar els autònoms”, expressa.

Finalment, xerra sobre la importància de la vacunació i la necessitat de “donar un impuls” a aquesta. A més, “no es pot estar en la situació en què estem i al mateix temps anar a pas lent en el procés”, sentència. March considera que “el guió d’aquesta pel·lícula necessita canvis importants per aguantar aquesta realitat tan dura i difícil”.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button