MunicipiSalut

Balears vacunarà de COVID a més de 50 mil persones el primer trimestre de 2021

Cada persona necessitarà dues dosis

El Ministeri de Sanitat ha assignat a Balears dosis per vacunar de la Covid-19 a prop de 51.000 persones durant el primer trimestre del 2021. Així ho ha informat aquest dimecres la consellera de SalutPatricia Gómez.

La consellera ha indicat que arribaran a Balears 102.000 dosis, i que cada pacient necessitarà dues dosis. Amb això es podrà vacunar persones grans i amb discapacitat i els seus cuidadors en domicilis.

Gómez ha avançat que hi hagi vacunes de set cases comercials. Amb tot, la consellera ha puntualitzat que l’agència europea corresponent encara no ha aprovat cap d’elles.

Mentrestant, a les Balears estan ocupats en garantir tota la logística necessària per a l’emmagatzematge de les vacunes. Salut ha comprat ultracongeladors, xeringues i agulles. La consellera ha remarcat al Plenari d’avui que l’objectiu no és ser els primers, “sinó fer-ho amb garanties de seguretat”. A més, ha explicat que la vacunació “serà progressiva durant tot l’any 2021”.

Efectes adversos de les primeres vacunes a Regne Unit

A Rege Unit, ja s’ha començat a vacunar. Per aquest motiu, han llançat un advertiment, perquè la població amb un historial de reaccions al·lèrgiques, no rebi la vacuna de Pfizer i BioNTech contra la Covid-19.

L’advertència s’ha llançat perque que dos sanitaris britànics -vacunats el passat dilluns 7 de desembre- han reaccionat al·lèrgicament a la vacuna contra el virus. Les històries mèdiques d’aquests treballadors estan sent analitzades en detall, però per ara el que se sap és que tots dos tenien un historial previ de reaccions al·lèrgiques.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button