MunicipiSalut

Fruites de temporada del mes de setembre

Productes de temporada no és sinònim a poca varietat. Descobreix les fruites del mes

L’estiu aviat arribarà a la seva fi i amb l’arribada de la tardor canviarà el contingut de la nostra nevera.

Estem acostumats a trobar una gran varietat d’aliments frescos durant tot l’any en les parades dels mercats i prestatges dels supermercats, gràcies als avenços en cultius d’hivernacle i en la seva conservació. Però consumir fruites i verdures de temporada, a més de ser més natural, permet estalviar diners i és una forma de consum més responsable amb el medi.

Aquest mes de setembre hi ha moltes fruites de temporada. Cultivades a Mallorca, de forma tradicional, sense forçar els seus cicles naturals. Altres fruites es poden collir tot l’any, ajudats de reg o d’altres mètodes. Avui dia, podem trobar a les botigues i mercats qualsevol fruita, segui la temporada que sigui. Això és a causa que han estat cultivats a l’altra banda del món i transportats fins aquí viatjant grans distàncies. També potser han estat guardades en càmeres un llarg temps o cultivades fora la seva temporada, alterant així els seus ritmes naturals.

Per aquest motiu, s’ha d’aprofitar cada fruita dins la seva temporada i com a conseqüència, contribuir al comerç local. Malgrat que hi ha el fals mite que consumir aliments de qualitat o ecològics resulta més costós, no té per què ser així: la clau resideix en la compra directa als agricultors i ramaders, local i de proximitat, recorrent al petit comerç i les cooperatives de consum.

A continuació es fa un repàs de les fruites que es poden gaudir al mes de setembre i és que, no per menjar productes de temporada hi haurà menys varietat.

Préssec, meló, nectarina, pera, poma, raïm, alvocat, figa, magrana, codony o mànec. També arribaran durant aquest mes les primeres unitats fresques de caqui, xirimoia o kiwi.

fruites temporada, SEGONS L’APAEMA

Una temporada ideal on tots els gustos trobaran la seva fruita.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button