Meteorologia

Les tormentes, protagonistes del dia d’avui

Hi ha hagut un despreniment a la carretera de Formentor

Avui a la matinada la depressió atmosfèrica elevada a nivells alts (DANA) ha començat a actuar sobre l’illa de Mallorca, deixant precipitacions i fenòmens elèctrics, tot això acompanyat d’una baixada de les temperatures i vent. Es preveu que els municipis més afectats siguin els que es troben a la Serra de Tramuntana.

Per altra part, l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha actualitzat l’alerta màxima taronja activa avui i demà a les Illes Balears. En aquest link, es pot seguir de forma actualitzada els avisos i alertes vigents a les illes.

De moment, la situació és tranquila a Pollença

A Pollença, de moment, la situació és tranquila. L’AEMET ha informat avui matí que el municipi ha recollit ja uns 12 l/m2 en les darreres 6 hores i que la temperatura mínima a la qual s’ha arribat és de 19ºC.

Segons fonts de la Policia Local, s’ha produït un despreniment de roques a la carretera que va cap a Formentor, motiu pel qual s’ha hagut de procedir a tancar la carretera per a solucionar l’incident. A hores d’ara, ja s’ha resolt i s’ha pogut reobrir el camí.

Pel que fa a la situació marítima, a Cala Barques el vent bufa a 25km/h procedent de Tramuntana, amb ones de fins a 4,6m d’altura. A Formentor i a Llenaire el vent és una mica més agressiu, amb ratxes de fins a 38km/h.

Precaució davant l’alerta

Tot i que al nostre municipi la situació està controlada, seguim en alerta taronja, pel qual es demana precaució als ciutadans, sobretot en zones de més risc, properes a torrents, amb risc d’inundació, evitar ponts, desembocadures i zones baixes, així com els desplaçaments en cotxe que no siguin imprescindibles.

Cal destacar que el Torrent de Sant Jordi, el que sol preocupar principalment a Pollença en situacions com la d’avui, per ara, no porta aigua, tal i com es pot apreciar a la fotografia següent, feta fa uns minuts.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button