MunicipiPolítica

Al·legacions de Podem sobre els preus de l’Escola Municipal de Música i Dansa de Pollença

El partit municipal exposa les seves propostes i el regidor de l'Escola de Música, Mateu Soler, reacciona a aquestes

Des d’Unides Podem Pollença anuncien en una nota de premsa que varen registrar una sèrie d’al·legacions a l’aprovació inicial de la modificació de l’Ordenança reguladora del preu públic per a la prestació de serveis a l’Escola Municipal de Música i Dansa (aprovada amb el nostre vot en contra en sessió Plenària ordinària de 28/01/2021).

El grup manifesta que han observat que l’estudi econòmic s’ha fet amb xifres que no es corresponen amb els preus en teoria vigents (Ordenança del 2009). I, per tant, “sembla que durant tots aquests anys la direcció del centre anava canviant les tarifes sense que això constés a cap Ordenança”. És una “situació de descontrol reconeguda pel regidor delegat de l’Àrea de l’Escola de Música així com tècnics de la Corporació”. Per altra banda, el regidor, Mateu Soler, ha explicat que evidentment, les ordenançes estaven desfasades i que “fa molts anys que no s’estan aplicant i com hi havia aquesta anomalia; l’hem corregida”, assegura Soler. Però, segueix “no hem pujat preus, ni els hem variat, només hem seguit aplicant el que es duia fent durant els darrers anys”.

Des de Podem insisteixen que no és una “bona mesura” aplicar durant el curs 2021-2022 els preus de l’Ordenança de 2009 per poder recollir dades fiables. A més, el grup es veu sorprès per la “pressa que hi ha per actualitzar preus” i més, en aquest context de crisi econòmica. Per tot això, la primera proposta d’Unides Podem Pollença és congelar l’aprovació definitiva de l’Ordenança, aplicar els preus de l’Ordenança del 2009 durant un curs sencer i després estudiar els canvis sobre xifres reals per veure l’impacte dels canvis proposats. En cas de ser desestimat, proposen al·legacions a les bonificacions.

Referent a aquestes bonificacions Soler ens explica que “han estat consensuades entre tècnics”. Les bonificacions que demanen des del partit “n’hi ha que poden estar bé, però haurien d’anar més enfocades a les àrees de serveis socials, ja que, l’Ajuntament ja dóna una subvenció molt gran a cada alumne“. I afegeix que, “segons quins temes més sensibles com per exemple la bonificació per persones afectades per la violència de gènere no han de tenir cabuda dins una ordenança fiscal d’una escola de música”, “val més unificar el que és social amb el que és social”.

El regidor, parlant d’altres peticions com el reglament intern de l’escola “ens comprometem a aprovar-lo el més aviat possible”, “les subvencions que comenten des de Podem estan demanades” i “ens comprometem a elaborar el protocol d’incendis”, acaba Soler.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button