NaturaPolítica

Ja és obligatori contractar una assegurança que cobreixi la responsabilitat civil per a mascotes

La Llei de Benestar Animal implica mesures per a garantir la seguretat i la qualitat de vida del animals

El passat 29 de setembre entrà en vigor la nova normativa impulsada pel Ministeri de Drets Socials i l’Agenda 2030: la Llei de Benestar Animal. Una llei que per primera vegada regula la situació dels animals de companyia i contempla mesures per a protegir-los. Aquesta, a més, fa obligatòria una assegurança responsabilitat civil que la persona responsable d’aquests animals ha de contractar i mantenir vigent.

En què consisteix aquesta assegurança?

Aquesta assegurança cobreix lesions que podria provocar una mascota a terceres persones i altres danys materials. Així mateix, aquestes cobertures contemplen opcions d’assistència veterinària, indemnització enfront de pèrdua o robatori de la mascota o defensa jurídica per casos de denúncies respecte l’animal.

Com es pot contractar?

Les companyies d’assegurances ja disposen d’aquesta nova contractació, algunes inclús l’ofereixen com un extra de la pòlissa de la llar. Els preus varien en funció de les companyies, però generalment oscil·len entre els 30 y 50 euros anuals.

Per ara, la obligatorietat fa referencia únicament als cans, però es contempla que més endavant s’afegeixin a la llei altres animals de companyia com moixos.

Cal tenir també en compte que aquesta nova Llei de Benestar Animal formula algunes consideracions importants. Com ara que les mascotes han de ser animals de companyia i no poden estar destinades a la caça o altres activitats similars. O que els animals han d’estar registrats oficialment i identificats amb microxip.

Les sancions per incompliment d’aquesta llei implica la retirada dels animals i l’enviament a centres de protecció animal; la clausura de locals o establiments que duguin a terme la venda d’animals; multes d’entre 500 a 200.000 euros, depenent de la gravetat; o altres mesures com la obligatorietat a realitzar cursos de reacondicionament i reeducació animal que mirin per la seguretat i el benestar d’aquests.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button