MunicipiPollença

L’Ajuntament de Pollença ha presentat aquest matí La Fira 2023

"Una Fira d'artesania que enguany compleix quaranta anys, però que es vol continuar readaptant"

S’ha dut a terme aquest matí la presentació oficial de la Fira de Pollença i la nova aposta per celebrar els 40 anys de la Mostra d’Artesania. Francesc Cifuentes, d’Aulets Arquitectes, comissaris de l’exposició “Repensar disseny, repensar processos”, ha realitzat una vista guiada a les autoritats i els mitjans de comunicació presents per conèixer les instal·lacions que s’estan muntant al Claustre de Sant Domingo.

L’exposició té com a finalitat repensar els processos de producció i afavorir el consum local i conscient. A més de tornar a connectar els processos amb les persones, apostant també pel concepte de circularitat i de vida útil, sobretot i en aquest cas, de la fusta.

Un moble està fet d’un material. La fusta ve d’un arbre, l’arbre ve d’un bosc i el bosc ve d’un territori. Aquest territori és qui genera la cultura. La passa de material – territori – cultura és la que acaba de definir uns processos que donen caràcter a una comunitat”,

ha explicat Cifuentes.

Destaca també, com és ja costum, la Mostra d’Artesania, apostant pel món artesanal, artístic i local; però també per la indústria agroalimentària de proximitat. Enguany, la Cooperativa Pagesa de Pollença farà una demostració del procés d’unes matances tradicionals, una mostra d’ovelles i un concurs de galls. “Una Fira d’artesania que enguany compleix quaranta anys, però que es vol continuar readaptant”, com ha apuntat el batle de Pollença, Martí March.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button