MeteorologiaMunicipi

En principi, el sopar a la fresca no perilla

Avui vespre està previst celebrar-se el tradicional sopar a la fresca. Tant a Pollença (1815 apuntats) com a Cala Sant Vicenç (75 persones) i el Moll (315 comensals) està previst un sopar a la fresca multitudinari que agrupi unes 2.200 persones per sopar i fer poble.

La metereologia d’aquest cap de setmana es preveu adversa des de fa ja uns dies, amb l’arribada d’una DANA o gota freda des del nord. No obstant, el vespre d’avui divendres potser encara respecti aquest multitudinari sopar.

De moment, si bé es preveu un cel “poc ennigulat, amb intervals de nuvols alts a partir de l’horabaixa. Temperatura max entre 28ºC i 32ºC i vent del surest de fluix a moderat” (informació del grup metereològic METEO de les Illes 2.0) avui vespre no es preveuen precipitacions ni un vent prou fort com per haver d’incomodar el sopar.

No obstant, a partir de demà al migdia, ens trobam en situació d’alerta. De fet, l’112, per ordre de DGEI declara IG0 per Pluges, Tempestes a Mallorca.

_IG 0
La emergencia es clasificada así cuando la información meteorológica permite prever la inminencia de un fenómeno meteorológico adverso con peligro para las personas y los bienes y se corresponderá también con fenómenos adversos observados que puedan considerarse como incidentes locales menores y controlables por medio de una respuesta local rápida, sin que se produzcan daños.

En esta fase, el Centro de Emergencia 112 avisará al Grupo de Soporte Técnico y a los responsables de los diferentes grupos operativos que contempla el Plan de Fenómenos Adversos con la finalidad de informarles de la situación y que puedan adoptar las medidas preventivas que consideren oportunos.

Font: CAIB
Mostra més

Articles relacionats

Back to top button