Eu MollMunicipi

Denuncien la pesca d’una espècie protegida al Moll

L'Associació d'apneistes Mallorca Blue critica els fets i demana més vigilància

La mantellina (gymnura altavela) és una espècie de peix cartilaginós, té forma de disc ròmbic i es pot trobar a llocs com la Mar Mediterrània. Segons el catàleg balear d’espècies protegides del GOIB, es tracta d’una espècie protegida i la seva mort és sancionable.

Des del col·lectiu d’apneistes Mallorca Blue critiquen que fa uns dies “fou pescada i morta una mantellina amb canya des de la vorera de la badia de Pollença, a la zona de desembocadura dels torrents”. El grup ens conta que “es necessiten més inspectors de pesca i més presència d’altres cossos de vigilància, i que s’impliquin amb el control i protecció de la vida marina a la costa”. Ja que, “probablement els pescadors desconeguessin que es tracta d’una espècie protegida” però “la pesca de la mantellina i altres espècies hauria de controlar-se; la falta de vigilància és un problema a Mallorca”.

En aquest cas concret, conten que per haver mort l’animal l’autor dels fets podria haver estat sancionat “per la via penal” en cas d’haver hagut “intervenció de l’autoritat”.

Per altra banda, el GOB també s’ha manifestat davant aquests fets a través de xarxes socials:

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X