Eu MollMunicipi

Peix fresc, de la barca a la taula

No tenen un horari fix, pel que cada diumenge publicaran el de la setmana següent

Comprar el peix fresc pescat del dia i sense sortir del municipi ja serà possible: el sector pesquer pollencí inaugura dimecres el punt de primera venda a la Llotja del Moll. Joan Suau, president de la confraria de pescadors, augura una bona acollida entre la societat. “Tot depèn d’altres factors“, però les sensacions són bones. “D’ençà que ho hem dit, la gent ens atura pel carrer per demanar quan podran venir“, explica.

Aquesta setmana, com a fet excepcional, tan sols obriran dimecres i divendres de 16’30 h a 18’30 h. Serà a partir de la que ve, que es podrà adquirir el seu producte tres pics setmanals. Suau puntualitza que no hi haurà un horari fix: “ens regirem segons els dies que poguem sortir al mar i al temps que faci“, assegura. Aclareix que, per exemple, “si hi ha un excedent de peix, la Llotja de Palma no ens permetrà anar a pescar“.

És per això, que cada diumenge penjaran l’horari de la setmana següent. Davant aquesta incertesa concreta, es plantegen obrir una pàgina a les xarxes socials on anar informant.

Què trobarem al punt de primera venda?

Actualment són 12 les barques, petites, que surten des del Port de Pollença i tornen amb el producte ben fresc. Ara mateix, aquestes embarcacions duen peix molt variat. “Hi pot haver morralla, peix blanc i quatre peixos més “, enumera el president. Afegeix en aquesta temporada que “encara hi haurà qualque sípia o calamar“.

Joan Suau especifica que també vendran llagosta. Això sí, aquesta serà “per encàrrec“.

Comprar peix fresc seguint totes les mesures de seguretat

L’obertura del punt de primera venda es veurà marcat per la situació actual. És a dir, les mesures de seguretat i higiene s’hauran de seguir. El president explica que dins el local només hi podrà haver dos clients, qui han de portar la mascareta i s’hauran de fer les mans netes amb gel hidroalcohòlic abans d’entrar. Així mateix, les persones que esperin el seu torn, hauran de mantenir una distància de dos metres entre elles.

Cal remarcar que el peix fresc no es podrà pagar amb targeta. Les adquisicions del peix arribat directament de les barques haurà de ser en efectiu. Ara bé, des de la confraria de pescadors han fixat que no acceptaran bitllets més grans de 100 €.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button