Municipi

L’Aeròdrom Militar de Pollença aprova l’any “amb un excel·lent”

Aquest dissabte es va dur a terme l'Acte de Festivitat de la Verge de Loreto, Patrona de l'Exèrcit de l'Aire i de l'Espai, on el cap de la base va reconèixer "l'esforç i dedicació del personal" durant aquest 2022

L’Acte de Festivitat de la Verge de Loreto, Patrona de l’Exèrcit de l’Aire i de l’Espai, va tenir lloc aquest dissabte a l’Aeròdrom Militar de Pollença. Aquest acte va ser presidit pel Cap de l’Aeròdrom, el Coronel Alberto Sevilla Seguí, natural del municipi; qui va agrair l’assistència a tot el personal convidat -entre ells, els batles de Pollença i d’Alcúdia-. A més, també va donar les gràcies al personal de la unitat per tota la seva dedicació i esforç “després d’un any de treball ben fet” i va afegir que han aprovat amb un excel·lent.

Durant aquest any, l’Aeròdrom Militar establert a Pollença, ha recolzat tasques tan importants com la campanya de la lluita contra incendis, la qual ha tengut l’activitat més gran d’hidroavions apagafocs del 43 Grup de Forces Aèries en els seus 50 anys d’història. De fet, s’han recolzat 132 incendis forestals en els boscos de l’Estat. D’aquesta manera, la “base” de Pollença i els seus hidroavions han estat molt destacats a l’estiu de les Balears.

D’altra banda, l’equip de l’Aeròdrom Militar, també ha continuat complint una de les seves més rellevants dins les missions encomanades: la de suport a mitjans SAR, cerca i rescat. És més, pel seu especial enclavament marítim, aquesta base és una zona ideal per a instrucció de personal amb rol SAR en l’Exèrcit de l’Aire i de l’Espai, com a rescatadors, pilots, operacions especials, així com agències de salvament i emergències nacionals i europees.

Amb tot, aquest 2022, l’Aeròdrom Militar ha aprovat totes les inspeccions mediambientals. Segons han explicat des del col·lectiu, aquest últim mes de l’any, s’ha executat una instal·lació fotovoltaica de 100 kW, equivalent a 35 habitatges unifamiliars a una potència contractada de 5 kW. Pel que fa als controls de qualitat de l’aigua de l’Aeròdrom, també els han qualificat positivament, ja que diferents entitats de biologia aquàtica s’han desplaçat a l’aeròdrom a la recerca de cavallets marins o replantació de praderes de posidònia. Finalment, aquest mes de desembre, s’han reparat la segona rampa d’hidroavions de l’Aeròdrom Militar, per la qual cosa l’operativitat dels apagafocs per a la campanya del 2023 està assegurada.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button