EducacióMunicipi

Canvien els criteris del procés d’escolarització 2022-2023

Entre les novetats s'hi preveu que el criteri d'ubicació del domicili de l'alumne passi a ser la ubicació actual del domicili familiar

La Conselleria d’Educació i de Formació Professional anuncia algunes modificacions per al procés d’escolarització 2022-2023 que afecten a tots els centres de Mallorca. Entre les novetats, s’hi preveu que el criteri d’ubicació del domicili de l’alumne passi a ser la ubicació actual del domicili familiar, és a dir, que no només els pares hauran de presentar l’empadronament de l’alumne sinó també la d’un dels dos progenitors. Això és degut, segons ha pogut conèixer Som Pollença, a què molts pares entregaven l’empadronament del seu fill al lloc on vivien els avis o algun familiar per tal que el nin pogués entrar a aquell col·legi o institut.

L’ordre de desempat, per la seva banda, canvia també prioritzant ara als alumnes que tenguin germans al centre adscrit; als pares o tutors legals que facin feina al centre adscrit; segons la ubicació del domicili de l’alumne o segons la ubicació del lloc de feina dels pares al col·legi o institut elegit, entre altres coses. A més, es té en compte la declaració de la renda per capita de les persones físiques de l’exercici de 2020 o si la família és nombrosa, tot això en ordre de precedència.

En darrera instància, el barem de puntuació d’Educació Especial és ara, per aquells amb discapacitat intel·lectual greu, de 19 punts, i per als alumnes amb discapacitat intel·lectual moderada, de 15 punts.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button