EconomiaMunicipi

L’atur baixa respecte a febrer però és un 32% superior al de 2020

Aquest mes de març supera el de l'any passat en 20.219 aturats i el volum de desocupats de Balears és el més alt per aquest mes des de 2014

Balears va registrar al mes de març un total de 82.988 aturats, el que representa un 1,88% menys que al mes de febrer (1.593 aturats menys) tot i que un 32,2% més que el març de 2020 (20.219 aturats més), segons les dades publicades aquest dimarts pel Ministeri de Treball i Economia Social. El volum d’aturats de Balears és el més alt per a un mes de març des de 2014, quan es van registrar més de 85.000 aturats. El descens mensual de l’atur s’explica per la baixada dels aturats en el sector serveis (1.504). Del total d’aturats a Balears, 45.366 són dones i 37.622, homes. A més, 10.435 són menors de 25 anys i 22.620 són estrangers.

Aquestes dades, PIMEM les qualifica com a “catastròfiques”. La Federació assegura que les dades interanuals que llança aquesta última publicació del Ministeri de Treball és una “radiografia” de la difícil situació per la qual passa la nostra economia. La lleugera desescalada respecte a març, on la desocupació va disminuir a les illes un 1,88 per cent respecte a febrer d’aquest any i concretament 1.593 persones és insignificant, segons PIMEM, ja que la dada que més preocupa és el de l’augment del 32 % interanual.

El president de la Federació, Jordi Mora, assegura que “tots els sectors econòmics, socials i polítics han de treballar junts per obrir una finestra d’oportunitat de cara al mes de juny. Es tracta de començar la temporada encara que sigui de manera suau i consolidar progressivament els mesos posteriors”.

Per Mora ara l’objectiu “és controlar al màxim la pandèmia, arribar a índexs que estiguin per sota dels 50 casos per cada 100 mil habitants i d’aquesta manera poder reactivar al màxim i, amb el menor temps possible, els sectors econòmics més directament relacionats amb el turisme”.

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X