Cala Sant Vicenç

L’AAVV de Sant Vicenç demana que es regulin les excursions en buggy i quads

Creix la indignació a la Cala Sant Vicenç per les molèsties que causen els tours en buggy i quad.

l’Associació de veïns de la Cala manifesta que els veïns n’estàn tips d’aquest tipus de visites que sols causen molèstia i cap benefici. Contaminació acústica i d’emisions de CO2. Pertorbacions al trànsit i danys a carreteres i vies secundaries de difícil accés on es posa en dubte que aquests vehicles hi puguin legalment circular.

És un fet ja assidu veure passar aquestes excursions pels carrers de Sant Vicenç, moltes vegades establint ruta fins dalt de Cala Carbó per camins que no estàn preparats per aquest tipus de processó de vehicles.

És ben sabut que els quads són un vehicle perillós i inestable amb el qual, a Mallorca, s’hi han sofrit innumerables accidents.

Tot i que això no en sia motiu suficient per demanar-ne la seva restricció, si que podria considerar-se que se’n regulàs més adientment la seva circulació. Per això, hauria de determinar-se si el nivell de renou que emeten aquest tipus de vehicles no rebassa els límits permesos dins casc urbà. Que s’assegurin els seus usuaris amb casc, el qual és un imperatiu legal. O si és lícit que circulin en caravana per senders forestals de difícil accés.

En altres municipis, els seu accés a zones on no hi poden circular ha sobrepassat límits. D’altre banda, també s’ha denunciat constantment que aquest tipus de vehicles no estàn legalment ben definits; si com a motocicleta, cotxe o per on pot exactament circular. A més, la seva intrusió per camins forestals n’augmenta la seva degradació i fa malbé la natura.

Els veïns de la Cala Sant Vicenç demanen al consistori que examini amb lupa aquest tipus de visita que causa problemes a veïns i a turistes.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button