MunicipiTecnologia

Nova apagada de la TDT: Desapareixen els canals en qualitat estàndard per a emetre en alta definició

Què s'ha de fer davant aquest canvi i què succeeix amb els disppositius que no admeten alta definició

Des d’ahir dimecres 14 de febrer, la televisió digital terrestre (TDT) a Espanya desapareix definitivament de tots els canals que encara emetien en qualitat estàndard (SD). A partir d’avui, tots els canals emetran, com a mínim, en alta definició (HD), complint així amb el Reial decret 16/2013 del BOE de gener de 2023, que va establir aquesta data com a límit per al cessament d’emissions en SD.

Aquest canvi suposa la fi d’un procés que la majoria dels països europeus ja han completat, però que Espanya ha dut a terme amb un cert retard. Així, la transició a l’alta definició no sols proporcionarà als espectadors una imatge més clara i nítida, sinó que també alliberarà la banda de 2,6 GHz per al desplegament complet del 5G en el territori europeu.

Què s’ha de fer davant aquest canvi?

Per a aquells que encara veien canals en qualitat estàndard, hauran de buscar les versions HD en la seva llista d’emissores o resintonitzar els seus televisors per a trobar-les. No obstant això, per a canals com FDF, Neox, Divinity, Nova i altres, no serà necessari resintonitzar, ja que la nova versió ocuparà el mateix lloc que l’antiga.

Què succeeix si la meva televisió no admet alta definició?

Segons el Govern, més del 98% dels dispositius actuals permeten la recepció d’HD. No obstant això, per als televisors anteriors a 2008 que no suportin aquesta tecnologia, existeixen diverses opcions: comprar un descodificador, utilitzar un dispositiu de streaming amb connexió a internet o adquirir un nou televisor. Aquest canvi representa un pas important cap a la modernització de la televisió a Espanya, oferint als espectadors una experiència de visualització millorada i preparant el terreny per a l’avanç de les tecnologies de comunicació.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button