CulturaMunicipi

Avui inicia la Quaresma: un temps de reflexió espiritual

La Quaresma és un dels períodes més importants del calendari litúrgic cristià. Aquest anomenat temps de reflexió i penediment, precedeix com a preparació espiritual a la celebració de la Setmana Santa.

Enguany, la Quaresma comença avui dimecres 14 de febrer (Dimecres de Cendra) i s’estendrà fins al dijous 28 de març (Dijous Sant). Quaranta dies sense comptar els diumenges, els mateixos que Jesús va passar dejunant en el desert, segons relata l’Evangeli. Durant aquest temps, els fidels són cridats a seguir l’exemple de Jesús mitjançant l’oració, el dejuni i la penitència, com una manera de preparar-se per a commemorar la passió, mort i resurrecció de Crist durant la Setmana Santa.

Com és tradició el Dimecres de Cendra, els fidels acudeixen a l’església per a rebre una creu de cendra en el front com a símbol de penitència i humilitat.

Les mises de celebració d’avui es faran a les 18:00 hores al Port de Pollença i a les 19:30 hores a Pollença. Així mateix, recordar que hi haurà Vis Crucis cada divendres en els mateixos horaris.

Dates assenyalades de la Setmana Santa:

– 24 de març, Diumenge de Rams
– 25 de març, Dilluns Sant
– 26 de març, Dimarts Sant
– 27 de març, Dimecres Sant
– 28 de març, Dijous Sant
– 29 de març, Divendres Sant
– 30 de març, Dissabte Sant
– 31 de març, Diumenge de Resurrecció
– 1 d’abril, Dilluns de Pasqua

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button