MunicipiPollença

Llum verda per a reformar i conservar l’antiga fàbrica Can Morató

La Direcció General de Recursos Hídrics ha emès una resolució favorable per al projecte de reforma de l’antiga fàbrica Can Morató, després d’una minuciosa anàlisi de les al·legacions presentades per Caixa Colonya i la documentació complementària proporcionada per l’Ajuntament de Pollença.

El director general de Recursos Hídrics, Joan Calafat, recolza el projecte subjecte a unes certes prescripcions, reconeixent les mesures preventives proposades per l’entitat financera per a mitigar els riscos d’inundació en la zona.

La resolució destaca la importància de respectar les limitacions d’ús en les àrees de flux preferent, assegurant l’adequada protecció de les zones més susceptibles a inundacions. Es recomana especialment elevar el nivell del sòl en àrees clau per sobre de la cota d’inundació estimada per a un període de retorn de 500 anys, amb l’objectiu de preservar la integritat del lloc en esdeveniments extrems. A més, s’imposen restriccions a l’aglomeració de persones dins del recinte per raons de seguretat i prevenció.

La resolució subratlla la necessitat de reforçar el mur perimetral del complex, especificant que aquesta estructura ha d’elevar-se i enfortir-se per a resistir la pressió d’esdeveniments d’inundació significatius.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button