CulturaMunicipiPollença

Els Cavallets i l’Estandart: un llegat arrelat a la història de Pollença

Avui 27 de desembre tendrà lloc el sorteig per seleccionar els Cavallets i l'Estandart del 2025

Cada any, els pollencins i pollencines acudeixen a commemorar una tradició arrelada en la identitat local: la celebració dels Cavallets i l’Estandart en honor a Sant Sebastià. Una festivitat que uneix religió i ball i que es preserva com l’essència de la història i la devoció de les distintes generacions.

Les figures més importants són els Cavallets -dos joves amb acolorits vestits i que porten caps de cavall- que dansen al so del flabiol i el tamborino, i l’Estendart -adornat amb imatges religioses i símbols històrics-, que simbolitza el Sant i porta una gran bandera la qual va ondejant de forma rítmica. La història d’aquesta festa remunta a segles enrere, sent una de les celebracions més antigues i significatives de Pollença. El seu origen es troba al segle XIII i servia de veneració a Sant Sebastià, figura honrada cada 20 de gener.

Avui, 27 de desembre, es realitza el sorteig per seleccionar els Cavallets i l’Estandart de l’any 2025 a les 20 hores al Carreró del Vent a Pollença. Els Cavallets, que han de tenir mínim 16 anys el dia del ball, s’han de presentar en parella. L’Estandart, en canvi, haurà de tenir els 18 anys. El requisit imprescindible pels tres personatges és tenir disponibilitat pels assaigs que es duran a terme durant el mes de gener.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button